Günaydın magazin yazarı Yüksel Aytuğ, Maliye Bakanı Naci Ağbal'ın daha önce vergilendirileceğini açıkladığı 'internet üzerinden sağlanan reklam gelirleri' hakkında yazdığı yazıda, sosyal medya hesaplarından yaptıkları reklamlardan ünlü isimlerin ne kadar kazandığını yazdı.

Aytuğ'un yazısı şöyle:

Maliye Bakanı Naci Ağbal; daha önce yaptığı açıklamada, internet üzerinden gerçekleştirilen reklam ve tanıtım hizmetlerinin vergilendirilmesi üzerine bir çalışma başlattıklarını belirtmişti. İlgili vergi oranının yüzde 15 olması bekleniyor.

Ünlülerin, bu paylaşımları yaparken aldığı hizmetten ya da kullandığı üründen memnun kaldığı ve takipçilerine tavsiye ettiği görülüyor. Türkiye'deki ünlüler, Instagram üzerinden yaptıkları tek bir paylaşım için 6 bin ile 20 bin TL arasında para talep ediyor. Talep edilen tutarlar, kişinin bilinirliğine, takipçi sayısına ve takipçi etkileşimine göre değişkenlik gösteriyor. Yurt dışındaki ünlülerin Instagram paylaşımı başına talep ettikleri tutar ise 10 bin ile 300 bin dolar arasında değişiyor."

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr