2 milyon 265 bin 902 üniversite adayının katılacağı Yükseköğretime Giriş Sınavı (YGS) bugün yapılacak. 10.00’da başlayacak sınav 160 dakika sürecek. Adaylara Türkçe, temel matematik, fen bilimleri ve sosyal bilimler testlerinden, her testte 40’ar soru olmak üzere 160 soru sorulacak. YGS’nin 6 puan türünün herhangi birinde 150 puanı geçen adaylar önlisans ve açıköğretim fakültelerine başvurma hakkı kazanacak. 180 puanı geçen adaylar ise, dört yıllık bir lisans programına yerleşmek için Lisans Yerleştirme Sınavları’na (LYS) girecek. Öte yandan, ÖSYM tarafından uygulamaya konulan “açık uçlu soru” YGS’de uygulanmayacak. Sonuçların 28 Mart’ta açıklanması bekleniyor.

En geç 09.45

Adayların sınav başlamadan en geç 15 dakika önce, yani 09.45’te sınava girecekleri merkezlerde bulunmaları gerekiyor. Adayların, ÖSYM’nin Aday İşlemleri Sistemi’nden (AİS) edindikleri sınava giriş kartlarını mutlaka bulundurmaları gerekiyor. Yeni çipli kimlik kartı için başvuru yapan ama henüz kartı eline ulaşmayan adaylar ise eski kimlik kartları ile sınava giriş yapabilecek.

Nüfus müdürlükleri açık

Nüfus cüzdanı olmadığı veya T.C. kimlik numarası, fotoğraf, soğuk damga bulunmadığı için sınava kabul edilemeyecek durumda olan adaylar için il ve ilçe nüfus müdürlükleri 07.00- 09.45 saatleri arasında açık tutulacak. İstanbul'da öğretmen ve öğrencilere toplu ulaşım araçları da ücretsiz olacak

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr