Silivri Meydanı'nda toplanan tutuklu yakınları ve eşleri 2016 yılının hukuk ve demokrasi adına yeterince iyi geçmediğine vurgu yaparak şu ortak açıklamayı yaptılar;

Bizler 61 gündür hiç anlayamadığımız bir şekilde özgürlüklerinden ve sevdiklerinden yoksun bırakılmış Cumhuriyet Gazetesi yöneticileri çizer ve yazarlarının yakınlarıyız. 2016 hepimiz için zor geçti. Terörün en yoğun biçimde yaşandığı bombaların patladığı ölümün sıradanlaştığı çocukların yanarak öldüğü genç bir kadının şort giydiği için hamile bir kadının parkta spor yaptığı için dövüldüğü çocuklara ve kadınlara tecavüz edildiği sadece halkın haber alma ve gerçeği öğrenme hakkını yerine getirdikleri için gazetecilerin eleştiri haklarını kullanan muhaliflerin tutuklandığı temel hak ve özgürlüklerin çiğnendiği kötü bir yıl geçirdik.

 Çok sevdiğimiz ülkemizde savaşsız kavgasız kin ve nefretin olmadığı barış ve huzur ortamında özgürce yaşamak istiyoruz. İnsan haklarının hukukun üstünlüğünün demokrasinin hakim kılındığı 2017'ye girmek istiyoruz. Bunu tüm toplum için diliyoruz. Biz hayatlarını demokrasi arayışına adamış eşlerimizin babalarımızın kardeşlerimizin suçsuz olduğunu biliyoruz ve 78 milyona onların arkasında olduğumuzu haykırmak istiyoruz. Onlar dava açılmadan kamuoyu vidanında aklandılar. Maalesef ki demokrasi ve özgürlük istemenin bedeli bu ülkede çok ağır. Bizlere bu süreçte destek olanlara çok teşekkür ederiz.

Barışa ve özgürlüğe hepimizin özgürlüğe ihtiyacı var. Tutuksuz yargılama bir haktır ve gazetecilik suç değildir. İddianame bir an önce yazılmalıdır. Bizler yakınlarımızı tanıyor ve biliyoruz. Onlara buradan sesleniyoruz sizlerle gurur duyuyoruz. Biliyoruz ki bugünler geçecek dileriz daha fazla acı yaşanmaz. 2017 özgürlük ve demokrasi yılı olsun. Hepinizi hasretle kucaklıyoruz.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr