14 dönümlük bir alana konumlandırılarak revize edilen Beylikdüzü Belediyesi Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi ve Geçici Hayvan Bakım Evi yaklaşık 1000 hayvana hizmet veriyor.

Türkiye’nin en kapsamlı hayvan bakım evinde; röntgen, kan sayım cihazı, biyokimya analizatörü, kedi ve köpek ameliyathanesi, küçük hayvanlar tedavi ünitesi ve yoğun bakım ünitesi gibi donanımlı bir hastane ortamı kuruldu. Merkezde, yeni yapılan mutfak bölümünde ise günlük 4,5 ton yemek hazırlanıyor.

"YENİ NESLİN HAYVAN HAKLARINI ÖĞRENMELERİ GEREK"

Hayvanların gerekli bakım süreçlerinden sonra doğal yaşam alanlarına bırakıldıklarını vurgulayan Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Yeni neslin hayvan haklarını öğrenmelerine imkan tanımak istiyoruz. Şehrin en önemli sıkıntısı vahşi bir şekilde büyümemiz ve doğal yaşama zarar vermemiz. Halbuki ekolojik dengeyi korursak dünyanın da ömrünü uzatmış oluruz” dedi.

“BURASI VİCDANLI, İNSANCIL BİR YER”

Merkeze katkı sunan gönüllü vatandaşların ve çalışanların haklarının ödenmeyeceğini söyleyen İmamoğlu, “Bu sorumluluk toplumsal olmalı. Veterinerlik hizmetlerini müdürlük kurarak daha da ciddileştirdik. Bu merkezimizi daha da iyi hale getireceğiz. Bugün Dünya Hayvanları Koruma Günü. Bu merkeze ne katkı sunabilirim diye düşünmenizi çok isteriz. İnsan olmak, insancıl olmak, vicdanlı olmak çok mühim. Burası da böyle bir yer” dedi.

“Parkın Adını Müezza Koyacağız”

İnsanlar örnek alsınlar diye Mustafa Kemal Atatürk’ün köpeği ile olan anlarının fotoğraflarını merkeze astıklarını da konuşmasına ekleyen İmamoğlu şöyle konuştu;

"Peygamberimiz Hz. Muhammed’in çok sevdiği bir kedisi varmış. Adı 'Müezza'. Biz yanımızdaki parkın adını Müezza koyacağız ki birçok insan aslında inancımızın da hayvanları koruma konusunda ne kadar duyarlı olduğumuzu unutmasın. Örnek alınan merkezler geliştirmek ve büyütmek adına sizlerle birlikte olduğum için çok mutluyum. Emeği geçen,sürece bir tuğla koyan bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr