Alman NDR televizyonunun Erdoğan için özel bestelediği şarkının krizi sürüyor. Agence France-Presse’e konuşan ve adını açıklanmasını istemeyen bir Türk diplomat, Türkiye’nin videonun silinmesi talebinde bulunduğunu açıkladı.

"Erdowie Erdowo Erdogan" başlıklı şarkıyla Erdoğan’ın basın özgürlüğü, insan hakları özgürlüğü konusundaki politikaları ile dalga geçiliyordu. Dışişleri Bakanlığı da geçen günlerde Almanya Büyükelçisi’ni çağırarak nota vermişti.

Videoyu yayınlayan NDR Extra 3 programının sunucusu Christian Ehring  de Alman Der Spiegel Dergisi’ne konuşmuştu. Ehring,  “Türkiye'de gazetecilere, muhalif kesime yönelik baskılara dikkat çekmek istedik şarkıda. Erdoğan'ın basın özgürlüğüne sansürle karşılık vermeye çalışması absürt (saçma) bir şey” Demişti. “Daha önce böyle bir baskı hatırlıyor musunuz?” sorusuna ise, “İran hükümeti yapmıştı” diye yanıt vermişti.

The Guardian’ın aktardığı haberde Türkiye şimdi de o videonun silinmesini istedi. Ünlü gazetenin Agence France-Presse’e konuşan ve adını açıklanmasını istemeyen bir Türk diplomattan aktardığı habere göre Türkiye Almanya’dan videonun silinmesi talebinde bulundu.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr