TBMM Dışişleri Komisyonu’nun üyesi Eren Erdem, Avrupa ziyaretlerinde kimsenin kendilerine “geçmiş olsun” demediğini belirterek “Fransa’daki Fethullahçı lobiler bizim büyükelçiliğimizden daha güçlü. Paris’te büyükelçilikten çok daha güçlü bir etki alanları var.

Onların söylediklerine bakıyorlar” diye konuştu. TBMM Dışişleri Komisyonu üyesi miletvekillerinden oluşan heyet Fransa’ya giderek temaslarda bulundu. Heyet düşünce kuruluşları ve senato başkanı ile görüştü.

TBMM Dışişleri Komisyonu üyesi CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem, Paris’te yaptıkları ziyaretlere ilişkin bilgi verdi Erdem, “Tüm görüşmelerimizde, herkes bu işin tiyatro olduğuna inanıyordu. Darbe girişimini Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından planlanmış bir tiyatro olarak görüyorlardı. Başkanlığa gidiş için bir süreç oluşturulduğu şeklinde bir kanı vardı” dedi. Senato başkanı ile görüştüklerini dile getiren Erdem, onun da darbe girişiminin “tiyatro” olduğunu düşündüğünü belirterek, “Türkiye’de şu anki sistemin değişeceği, laikliğin tehlikede olduğu yönünde genel bir algı vardı” diye konuştu.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr