THY bir kez daha verdiği ilanda, kabin memuru olarak görev yapacak kadın çalışanlarında vücudunun görünecek yerlerinde dövme, piercing, yara izi bulunmaması gerektiğini vurguladı. THY’nin dövme ve piercing kriteri bir kez daha tepki ile karşılandı. Ayrıca, söz konusu ilanın medya kuruluşları arasında bir tek AKP hükümetine yakınlığı ile bilinen Sabah Gazetesi’ne verilmesi de dikkat çekti.

‘Bayan’ memur

THY Genel Müdürlüğü, Sabah Gazetesi’ne “Türk Hava Yolları A.O’da kabin memuru olarak görev yapacak bayan çalışma arkadaşları arıyoruz” başlığı ile verdiği ilanda, 2016 yılı kabin memurları alımı için başvuru kriterlerini açıkladı.

En az lise mezunu olma şartı, iyi derece İngilizce bilmeleri gibi kriterlerin arandığı ilanda, adayların giyecekleriTHY üniforması altından vücutlarında görünür halde dövme, piercing bulunmaması gerektiğine dikkat çekildi.

THY’nin kabin amirleri için hazırladığı 2010 yılındaki kıyafet genelgesinde “operasyon birimlerimizdeki uçuş ve yer hizmetleri ekiplerimiz için belirlenen üniformayı giyme zorunluluğu vardır” denilmiş, dövme ve piercing yasağı genelgede yer almamıştı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr