YSK’nın mühürsüz oyları geçerli sayma kararı alması sonrasında, birçok ilde referandum sonuçlarına karşı vatandaşlar protesto gösterileri yaptı. “Hayır” protestolarına TRT World muhabirinin de katılması ve protestolardan canlı yayın yapması yandaş mahalleyi karıştırdı. TRT World muhabiri tartışması, TRT’nin alt yazılarda Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a hakaret edildiği şeklinde bir başka tartışmaya neden oldu.

Bir kesim söz konusu muhabirin dışarıdan haber yaptığını, olayın kuruma maledilmemesi gerektiğini söyledi. Hükümete yakın isim Fatih Tezcan sosyal medya hesabından FETÖ’nün TRT World’ü hedef aldığını yazarken, Cemile Bayraktar da TRT World’e operasyon çekildiğini öne dürdü.

Bir başka kesim ise olayı iyi niyetli bulmadı. Bu isimlerden Ömer Turan, protestoya katılan TRT World editörünün iki gün önce haber geçtiğini belirtti ve TRT’deki alt yazılara dikkat çekti. TRT’nin alt yazılarla sürekli Erdoğan’a “hakaret” ettiğini öne süren Ömer Turan, TRT ve Anadolu Ajansı’ndan sorumlu Bakan Numan Kurtulmuş’a seslendi ve ilgilileri görevden almasını talep etti.




Kaynak: Cumhuriyet.com.tr