Trabzon'da dün gece başlayan ve aralıksız süren kar yağışı etkili oldu. Uçak seferleri yapılamadı, engelli ve hamile kamu çalışanlarına 2 gün idari izin verildi, Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde de öğretime 2 gün ara verildi. Kaşüstü Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimlik binasının girişindeki çatı da, üzerinde biriken karın ağırlığını kaldıramayarak çöktü.

TRABZON KARLA MÜCADELE EDİYOR- FOTO GALERİ 

Kentte Cuma gününden bu yana aralıklarla devam eden kar yağışı dün gece geç saatlerde şiddetini artırdı, cadde ve sokaklar beyaz örtüyle kaplandı. Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve Karayolları ekipleri kent merkezinde ve Karadeniz Sahil Yolu’nda kar temizleme ve tuzlama çalışması yaptı. Kaldırımlarda biriken kar nedeniyle yayalar yürümekte güçlük çekerken, şehir trafiğinde de aksamalar oldu. İşe gidecek vatandaşlar sabahın erken saatlerinde dolmuş ve otobüs duraklarında uzun kuyruklar oluşturdu.

TÜM UÇUŞLAR İPTAL

Etkili olan kar nedeniyle Trabzon Havalimanı'ndan İstanbul, Antalya, Ankara, İzmir ve Kocaeli'ye yapılması planlanan 19 sefer iptal edildi. Trabzon'a yapılması planlanan 17 uçuşun da aynı gerekçeyle gerçekleştirilemeyeceği belirtildi. İş makineleri Trabzon Havalimanı pistinde oluşan kar kütlelerini temizledi.

HAMİLE VE ENGELLİYE İDARİ İZİN

Trabzon Valiliği, meteorolojik verilere göre olumsuz hava şartlarının devam edeceği duyurusunu yaptı, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engeliler ile hamile personele 2 gün idari izin verdi. Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Rektörlüğü de, kar yağışı nedeniyle öğretime 2 gün ara verildiğini duyurdu.

HASTANENİN GİRİŞ ÇATISI ÇÖKTÜ

Şiddetini arttıran ve aralıksız devam eden kar yağışı sonrası Kaşüstü’nde Trabzon Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin Başhekimlik binası giriş kapısının üzerinde yer alan çatı, biriken kar kitlesinin ağırlığına dayanamayarak çöktü. Olayın gece saatlerinde yaşanması olası bir faciayı önledi, hastanenin güvenlik personeli çöken alanda güvenlik önlemi alarak hasta ve vatandaşlara dikkatli olmaları yönünde uyarılarda bulundu.

AHIR ÇÖKTÜ, 15 KOYUN TELEF OLDU

Boztepe Mahallesi Hasret Sokak’ta, Remzi Bayrak ve Abdullah Gençoğlu’na ait hayvan barınağının çatısı çöktü. Çatının çökmesi sonucu kar yığını altına kalan 15 koyun telef oldu, belediye ve çevredeki vatandaşların yardımıyla diğer koyunlar kurtarılabildi.

ÇATI ÇÖKTÜ, ARAÇLAR HASAR GÖRDÜ

Bu arada, Trabzon Havalimanı yakınlarında yer alan oto yıkama tesisinde de çatı çöktü. Çinko çatının çökmesi sonucunda 5 otomobil hasar gördü.

KARDAN ADAM YAPTILAR

Etkili olan kar yağışı sonrası Atatürk Alanı’nda toplanan esnaf da, biriken kar yığınlarıyla dev kardan adam yapabilmek için çalışma başlattı. Merdiven kullanarak büyük boyutta kardan adam yapmaya çalışan esnafa çevredeki vatandaşlar da yardım etti.

KAR KALINLIĞI 66 SANTİMETREYE ULAŞTI

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü verilerine göre, şehir merkezindeki kar kalınlığı 66 santimetreye ulaştı. Bu rakamın, Trabzon kent merkezinde 1960’tan beri ölçülen en yüksek kar kalınlığı olduğu tespit edildi. Yüksek kesimde de kar kalınlığının yer yer 2 metreyi bulduğu öğrenildi.

KAR YAĞIŞI ETKİSİ SÜRDÜRECEK

Bu arada, meteoroloji yetkililerinden alınan bilgiye göre hava sıcaklığının eksi derecelere kadar düştüğü Trabzon’da kar yağışının özellikle bu akşam saatlerinde etkisini artıracağı ve Perşembe gününe kadar etkili olacağı öğrenildi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr