Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS), Silivri Cezaevi’nde tutulan 11 yazar ve yöneticimizi temsilen tutuklu Genel Yayın Yönetmenimiz Murat Sabuncu’ya mektup gönderdi. 10 yazar ve yöneticimizin tutukluluktaki 100. gününde gönderildiği belirtilen mektupta, “Sizler özgürlüğünüze kavuşmadan bizler de özgür olamayacağımızı biliyoruz” denildi.

Sirkeci Postanesi’nde 7 Şubat günü gönderilen mektupta, basın ve ifade özgürlüğüne OHAL döneminde eşi görülmemiş boyuttaki saldırı ve hukuksuzlukların gazetecileri cezalandırma biçimine dönüştürüldüğüne dikkat çekildi. Tutuklu gazetemiz çalışanlarıyla birlikte cezaevindeki 146 gazetecinin OHAL döneminde hukuksuzlukların ve haksızlıkların sembol isimleri haline geldiği belirtildi.

“Onlarca meslektaşımızla birlikte siz de bu ağır süreçte gazetecilik yaptığınız için tutuklandınız” denilen mektupta, gazeteci tutuklamaları ile basın ve ifade özgürlüğünün engellenerek Türkiye’nin demokrasiden uzaklaştırılmaya çalışıldığı aktarıldı. Mektupta şu ifadelere yer verildi:

‘Duruşumuz belli’

“Cumhuriyet gazetesi yöneticileri ve çalışanları, halkın haber alma hakkı için hiçbir koşulda duruşundan vazgeçmedi. Siz de haksız suçlamalarla günlerce süren gözaltı ile birlikte ve ağır cezaevi koşullarına rağmen, Türkiye’ye gazeteciliğin temel ilkelerinden vazgeçmeyeceğiniz mesajını veriyorsunuz. Mücadelemiz içeride ve dışarıda, her koşulda dayanışmayla sürecek. Halkın haber alma hakkı, gerçeklerin peşinde habercilik ve basın özgürlüğü için hukuksuzluklara direncimizden taviz vermeyeceğiz. Bu zor günlerin geçeceğine ve yaptıkları haberler nedeniyle tutuklu bulunan tüm meslektaşlarımızın serbest kalacağına inancımız tam. Bu nedenle gazetecilerin özgürlüğü ve halkın haber alma hakkı için mücadelemizi yükselterek sürdürüyoruz. Sizler özgürlüğünüze kavuşmadan bizler de özgür olamayacağımızı biliyoruz. Türkiye Gazeteciler Sendikası, 50 yılı aşkın süredir örgütlü olduğu Cumhuriyet gazetesi ve çalışanlarıyla yan yana duruşunu her koşulda sürdürecek. Umudumuz, mücadelemiz ve dayanışmamız, Cumhuriyet çalışanları ile tüm tutuklu gazetecilerin bir an önce özgürlüğünüze kavuştuğu günlerin habercisi olsun. Selamlarımızla.”

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr