Son günlerde satışıyla ilgili gündemde olan Tesco'nun Türkiye'deki iştiraki Tesco Kipa'dan açıklama geldi. Şirket KAP'a yaptığı açıklamada yüzde 95,5'lik hissesinin Migros Ticaret'e satıldığını duyurdu. Söz konusu satış için Migros Ticaret, perakende zinciri Tesco Kipa'ya 302,3 milyon TL ödeyecek.
KAP'a yapılan açıklama şu şekilde;

Şirket açıklamasında, "Ana hissedarımız Tesco Overseas Investments Limited tarafından iletilen güncel bilgiye göre nominal değeri hisse başına 1 TL ve toplam ödenmiş sermayesi 1.332.682.000 TL olan Şirketimiz sermayesinin yaklaşık %95,5'ine tekabül eden hisselerinin tamamının satışına ilişkin olarak 10 Haziran 2016 tarihinde Migros Ticaret A.Ş. ile bir hisse alım satım sözleşmesi imzalanmıştır" denildi.

BORSA DEĞERİNİN YÜZDE 90 ALTINDA
Kipa'nın Migros'a satışıyla ilgili olarak Vakıf Yatırım'dan yapılan değerlendirme şöyle: "Kipa’nın sermayesinin yaklaşık yüzde 95,5'ine denk gelen hisselerinin tamamının satışına ilişkin olarak 10 Haziran 2016 tarihinde Migros (MGROS) ile bir hisse alım satım sözleşmesi imzaladı. Sözleşmede toplam satın alma bedeli hisse başına 0,2375 TL olmak üzere toplam 302.286.947 TL olarak belirlenirken, hisse devrinin yapılacağı tarih itibariyle düzenlenecek bilançoya göre düzeltmelere tabii olacak. Hisse devir işlemi tamamlandıktan sonra Migros, "pay alım teklifi" zorunluluğu ortaya çıkacak olmakla birlikte, SPK’ya zorunlu pay alım teklifinde bulunma zorunluluğundan muafiyet için başvuruda bulunacak. Açıklamada bahsi geçen satın alma fiyatı, Kipa’nın en son piyasa değerine (3,1 mlr TL) göre yüzde 90 iskontoya işaret etmektedir. Dolayısıyla Kipa hisselerinde olumsuz bir fiyatlama göreceğimizi düşüyoruz. Yapılan satın alma nedeniyle Kipa hissedarlarına yönelik zorunlu pay alım teklifi gündeme gelecek olsa da Migros’un muafiyet için SPK’ya başvuracağı açıklanmıştır. Bu da Kipa’daki olumsuz fiyatlamaları hızlandıracaktır. Migros tarafından bakarsak, pazarlık usulü ile belirlenen satın alma fiyatının, piyasa değerine göre oldukça iskontolu olmasını olumlu değerlendirmekteyiz." (Kaynak: Habertürk)

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr