Bizlerde bu nimetlerden sonuna kadar yararlanıyor, tüm teknolojik gelişmelere çabuk ayak uyduruyoruz. Ancak teknolojiyi kullanma oranlarımız ve üretme oranlarımız karşılaştırıldığında epey üzücü bir tablo ile karşı karşıyayız.
Dünya ülkeleri arasında teknolojiyi epey kullanan ülkeler listesinde üstlerde yer alıyorken, üretmeye geldi mi; durum pek iç açıcı değil. Teknolojiyi kullanıyor, ancak üretmekte problem yaşıyoruz. Öyle ki bu problem; içinde bulunduğumuz çağın önemli problemleri arasında bulunmaktadır.


Bilindiği üzere bu çağda teknolojiyi kullanmak kadar üretmek, kullanılacak teknolojik ürünlere ev sahipliği yapmak gerekiyor. Zayıf olduğumuz bu nokta konusunda da epey çalışmamız gerekiyor. Çünkü teknolojiyi üreten ülkeler listesinde en altlarda yer alan ülkelerden birisiyiz, hem de bu kadar teknolojik ürünü kullanıyor ve bir çok ülkeye göre daha önce benimsiyor olduğumuz halde…
Global anlamda, diğer ülkelerle hem ticari hem de mantalite açısından rekabeti sağlayabilecek en önemli faktör olan teknoloji kullanımı ve teknoloji üretimi dengemize baktığımızda; ekonomik açıdan oldukça büyük hatta, teknolojiyi üreten ülkelerden de fazla teknoloji kullanıyoruz. Bu liste bu kadar yüksek teknoloji kullanımımıza rağmen en altlarda yer aldığımız teknoloji üretimi konusunun üstüne de ülke olarak gitmemiz gerekiyor. Çünkü teknoloji üreten, bunları geniş kitlelere kullandırabilen ülkeler; geleceğe hükmedecekler.

HTC 10 : BoomsoundKaynak: Cumhuriyet.com.tr