Hükümet, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutlamak için Anıtkabir’deki törende tek kişi ile Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ile temsil edildi. MİT’in 19 Mayıs kutlamaları sırasında Anıtkabir ve çevresinde olası bir terör saldırısı yaşanabileceğine yönelik istihbarat paylaşımı üzerine Anıtkabir’in dışında ve tören alanında alınan yoğun güvenlik önlemleri dikkati çekti. Anıtkabir dışında silahlı üniformalı askerler nöbet tuttu.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı için resmi tören Anıtkabir’de düzenlendi. Törene hükümet adına sadece Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç katıldı. CHP, MHP ve HDP’den törene katılan olmadı.

‘2023, 2053 ve 2071...’

Bakan Kılıç ve beraberindeki heyet, Türk bayrakları taşıyan gençlerle Aslanlı Yol’dan yürüyerek Atatürk’ün mozolesine geldi. Mozoleye çelenk koyan Kılıç, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Misak-ı Milli Kulesi’nde Anıtkabir Özel Defteri’ni imzaladı. Kılıç’ın, deftere, “Gençliğimizin, birlik ve beraberlik içinde Cumhuriyet değerlerimizi muhafaza ederek 2023, 2053 ve 2071’e taşıyacaklarından emin olunuz” ifadelerini yazması dikkat çekti.

Kuş uçmadı

Kılıç, daha sonra kızı Ece ve gençlerle hatıra fotoğrafı çektirdi. MİT’in 19 Mayıs kutlamaları sırasında Anıtkabir ve çevresinde olası bir terör saldırısı yaşanabileceğine yönelik istihbarat paylaşımı üzerine Anıtkabir’in dışında ve tören alanında alınan yoğun güvenlik önlemleri dikkati çekti. Tören sırasında Anıtkabir’de görevli sivil giyimli askerlerin göğüslerindeki kameralarla sürekli görüntü alması dikkat çekti.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr