HDP Nevruz Tertip Komitesi adına konuşan Marif Alparslan, nevruzu tüm yurttaşlarla birlikte kutlayabilmek için İstanbul Valiliği’ne izin yazısı yazdıklarını söyleyerek, “Tahmin ediyorum ki izin verilecek. 19 Mart Pazar günü saat 10.00’da tüm yurttaşlarla Bakırköy’de buluşacağız” dedi.

Alparslan nevruzun yüzyıllardır kutlandığının altını çizerek, “Her tarihsel süreçte ayrı bir biçimde Nevruz karşılanmış ve kutlanmıştır. Bugün nevruz ateşi Ortadoğu’nun dört bir yanında Kürt, Türk, Arap ve çeşitli inançlardaki halkların mücadelesinde bir isyan, özgürlük bildirisi ve bayramıdır” diye konuştu.

Ali Rıza Bilgili ise, 2017 nevruzunun kaos ve korku yaşadığımız bir dönemde yeniden şekillendiğini söyleyerek, “Nevruzun sıcaklığıyla herkesin barışı ve kardeşliği yeniden sarmasını diliyoruz. Barış masasının yeniden kurulmasını talep ediyoruz” dedi.

Nevruzun sıcaklığıyla 8 Mart’ı karşıladıklarını belirten Peri Adalmış ise şöyle konuştu: “Nevruz bir isyan, bir başkaldırıdır. Tek adam rejimine karşı güçlü durmak için halkımızı alanlara davet ediyoruz. Kardeşlik halayına tekrar durmak istiyoruz.”

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr