Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu ve MHP’den ihraç edilen bağımsız Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu dün Çorum Barosu’nu ziyaret etti.

Ziyaret sırasında çevik kuvvet ekibi bölgede geniş güvenlik önlemi alırken, Feyzioğlu ve Halaçoğlu, çelik yelekli polislerin yakın koruması altında baro binasına girdi. Kendisine kapıyı kapattığını söyleyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a cevap veren Feyzioğlu, “Devletin kapısını bir şahıs kapısı gibi istediği zaman kapatabileceğini düşündüğüne göre, 16 Nisan’da arzu ettiği devlet modelini de aslında açıklamış oluyor. Şahıs olarak istediği kişiye kapıyı katıp istediği kişiye kapıyı açacağı bir devlet istiyor. Devleti şahsı ile özdeşleştirdiğini gördük. O kapı 80 milyona açıktır. Bizlerde 80 milyonu ilgilendiren bir meseleyi görüşüyoruz. Biz şahsi mesele için ya da ihale almak için o kapıyı çalmayız” diye konuştu.

‘Partiler üstü konu’

MHP’den ihraç edilen Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu da hazırlanan yeni anayasanın parlamenter demokratik sistemi ortadan kaldıracağını ifade ederek, “Türkiye 94 yıldır Cumhuriyet olarak yönetiliyor. Bir anda tek bir kişinin yönetimine bırakacak bir anayasayı kabul etmemiz mümkün değildir. Bu işi savunmak partiler üstü bir konudur. Türkiye’de terör devam ederken, Ortadoğu savaş halindeyken, ekonomik kriz yaşanırken, Türkiye olarak bunlarla meşgul olmamız gerekirken, Türkiye’nin gündeminde olmamasına rağmen anayasa değişikliğini konuşuyoruz. Biz neden hayır dediğimizi madde madde anlatırken, evet diyenler istikrar devam etsin demekten başka bir şey diyemiyor” dedi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr