İlmi ve Fikri Araştırmalar Merkezi kurucusu İhsan Şenocak, İsmailağa Tarikatı'ndan Cübbeli Ahmet olarak bilinen Mahmut Ünlü ve Sosyal Doku Vakfı'nda Nurettin Yıldız, Twitter hesapları üzerinden yaptıkları açıklamada 'sohbet' toplantılarına bir süre ara verdiklerini duyurdu. Tarikatların toplantılarının neden iptal edildiğine dair ise bir açıklama yapılmış değil.

TWITTER'DAN DUYURDULAR

İhsan Şenocak 'sohbetleri' durdurduğunu Twitter hesabından duyurdu. Şenocak, "Her pazar Fatih Camii'nde başlamış olduğumuz sohbetler durdurulmuştur. Bundan sonra yapılmayacaktır. Kardeşlerimize duyurulur" ifadelerini kullandı. 'Cübbeli Ahmet' de kararını bir video paylaşarak duyurdu. "Emniyet güçlerimizi zor duruma sokmayalım" diyen Ünlü, "Türkiye'de bir mezhep çatışması yaratılmaya çalışıldığı" uyarısında bulundu.

'GÜVENLİK' TEHLİKESİ Mİ VAR?

Tarikat liderlerinin art arda duyurduğu 'iptal' kararları sosyal medyada büyük yankı uyandırdı. Türkiye'de art arda meydana gelen terör olaylarının ardından alınan bu karar 'saldırı istihbaratı mı var' sorularına neden oldu.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr