A Milli Takımımız, Manchester'da İngiltere ile oynadığı özel maçta 2-1 mağlup oldu. İngiltere Milli Takımı'na tarihteki ilk golünü 13'te Çalhanoğlu ile atan Fatih Terim'in öğrencileri, özellikle ilk yarıdaki futboluyla umut verdi. Ancak 3'te Kane ile öne geçen İngilizler, 83'te kaleci-savunma anlaşmazlığını iyi değerlendiren Vardy ile galibiyete ulaştı.

Evsahibi ekip, Kane ile bir penaltıdan yararlanamadı. Milliler 13 maç (10 galibiyet, 3 beraberlik) sonra mağlup oldu.

14 Kasım 1984’te İnönü Stadı’nda İngiltere ile A Milli Takım seviyesinde ilk kez karşı karşıya geldik. 8-0 kaybettik maçı. Sonrasında oynadığımız maçlarda bir türlü gol atamadık. 2 kez berabere kaldık. Ama 0-0. Aklımızda kalan Hakan Şükür’ün kaleciden dönen topuna Ünal Karaman’ın direği günlerce sallayan şutu, Hami Mandıralı’nın kaleci Woods’u müthiş bir kurtarışa iten 45 metrelik frikiği, Rıdvan Hoca’nın İzmir’de Des Walker’ın belini kırışı ve Nihat Kahveci’nin köşeye giden ama James tarafından çıkarılan kafası.

TARİHİ GOL HAKAN'DAN 

Bu kez bir özel maçta, Manchester’dayız. Gol atacak mıyız? Yenilmezliğimiz sürecek mi? Çok soru var sorulan. Arda yok. Mehmet Topal ve Hakan Balta var savunmanın ortasında. Caner haftalar sonra sahada. Beşiktaş’ta Gomez’in arkasında bekleyen Cenk, en uçta gol arayacak.

Daha 3. dakika oynanırken Sterling kıvrak hareketlerle yaklaştı ceza alanımıza. Topu Alli’ye verdi. Premier Lig’de yılın en iyi genç oyuncusu seçilen Tottenham'lının pasında Harry Kane net ofsayt. Yardımcı hakem uyuyunca Premier Lig gol kralına golü atmak kaldı: 1-0.

Golden sonra oyuna girmeye başladı milli takım. 5. dakikada sağdan Hakan Çalhanoğlu’nun pasında penaltı noktası civarında Ozan Tufan vurdu. İlk gol mü derken Walker’a çarpıp oyuna döndü top. 6’da Cenk sol çaprazda iyi vurdu. Hart başarılıydı.

13’te Oğuzhan sihirli bir pas gönderdi sağa doğru. Volkan Şen, sezonun ikinci yarısındaki performansına yakışır şekilde topu kontrol etti. Üzerine doğru gelen Hart’ın yanından boşa çıkardı. Hakan Çalhanoğlu, doğumundan 10 yıl önceden beri atılamayan golü atıverdi: 1-1.

Bu golden sonra oyun dengelendi. Fazla tehlike yaşanmadan, biraz daha İngiltere ağırlıklı bir maç oynanıyordu. İlk yarı 1-1 berabere sonuçlandı.
İkinci yarıya daha önde başlayan İngiltere’ydi. Ama 53’te Cenk’in az farkla dışarı giden kafası, bu bölümün ilk tehlikeli anıydı. 54’te aynı Cenk, bu kez yaydan dönerek vurdu. Top yine çerçeveyi az farkla kaçırdı.

71’de Mehmet Topal’ın kaçırdığı Vardy ceza alanına girdi. Mehmet’in hamlesiyle yere düştü. Deniz Aytekin penaltı kararını verdi. Harry Kane’in 72’deki vuruşu yandan dışarı gitti. 83’te kornerden gelen topa Cahill kafayı vurdu. Volkan Babacan-İsmail anlaşmazlığını Vardy affetmedi: 2-1.

90+3'TE OLCAY'IN VURUŞUNU HART ÇIKARDI

Belki ilk kez gol attık İngiltere’ye ama Brezilya maçından bu yana ilk kez yenilgi yaşadık. Oyunun belli bölümlerinde istediğimiz, sahaya yansıttık. Ancak savunmadaki basit hatalar bir uyarı olarak alınmalı. Savunmanın ortasındaki ikilinin kim olacağı önemli. Bu takıma Arda’nın da geleceğini unutmamak gerek.

 

İNGİLTERE-TÜRKİYE: 2-1
STAT: City of Manchester
HAKEMLER: Deniz Aytekin, Guido Kleve, Mike Pickel
İNGİLTERE: Hart – Walker, Cahill,Stones, Rose – Dier, Wilshere (66 Henderson), Alli, Sterling (74 Drinkwater) – Kane, Vardy
TÜRKİYE: Volkan Babacan – Gökhan Gönül, Mehmet Topal, Hakan Balta, Caner Erkin (70 İsmail Köybaşı) – Oğuzhan (70 Mahmut), Selçuk İnan, Ozan Tufan (87 Mevlüt) – Hakan Çalhanoğlu (78 Olcay), Cenk Tosun, Volkan Şen (84 Yasin)
SARI KARTLAR: Wilshere; Oğuzhan, Mehmet
GOLLER: Kane (3), Vardy (83); Hakan Çalhanoğlu (13)

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr