Lee'yi makamında kabul eden Demircan Twitter hesabından buluşmanın fotoğraflarını paylaştı. Demircan buluşmayla ilgili, "Plakçı kardeşim Seogu Lee ile buluştum. Üzüntü ve değerlendirmelerimi paylaştım. İnşaallah dükkanını açacak" diye yazdı.

DEMİRCAN'IN DAHA ÖNCEKİ TWEETLERİ

Olayın sosyal medyaya yansımanının ardından Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, gerici saldırıya ilişkin attığı tweetlerde saldırganları dağil, saldırıya uğrayanlar için suçlayıcı ifadeler kullanarak şunları yazmıştı: "İçinde şiddet olan bütün eylemler gibi, Firuzağa'da yaşanan olay da tasvip edilemez. Kınıyorum. Tahrik, mekandan yapılan kayıt, olayın oruçla ve yaşam tarzıyla ilişkilendirilmesi ve servisi toplumsal barışa planlı suikasttir.Olay, polisin ve yargının konusudur. Bu olayı, kendine kaldıraç yapmaya çalışanlara fırsat verilmemelidir, vermemeliyiz. Ramazan'ın toplumsal birliğe yaptığı katkıyı, bu gibi olaylarla dinamitlemeye çalışanlar, başaramayacaklar. Kaybedecekler."

Ahmet Misbah Demircan'a Firuzağa tepkisi: Yayında mıyız?

Radiohead'den Firuzağa saldırısına kınama

Firuzağa'daki Radiohead etkinliğine gericiler 'Sizi içeride yakarız' diyerek saldırdı

Firuzğa'daki dehşeti anlattı: İnsanların üzerine cam şişeler fırlattılar - VİDEO 

DEMİRCAN'A TEPKİLER

Olay sırasında zaten sosyal medyada canlı yayınlanan etkinliği servis olarak yorumlayan, 'Ramazan'da bir daha içki için de göreyim' tehditlerini 'Olayın oruçla ve yaşam tarzıyla ilişkilendirilmesi barışa planlı suikasttir' şeklinde açıklayan Demircan'a tepki yağmıştı.

LEE DE SOSYAL MEDYA HESABINDAN OLAYI ANLATMIŞTI

Saldırı olayı ile ilgili olarak plakçının sahibi Koreli Seogu Lee, sosyal medya hesabından dün yazılı bir açıklama yapmıştı. Lee şunları söylemişti:

'HİÇBİR ŞEY BU VAHŞİLİĞİ MEŞRULAŞTIRAMAZ'

"Bütün destekleriniz, dayanışmanız ve sevginiz için teşekkür ederim. Birçok mesajı okuyamama rağmen, çok memnun oldum. Konuklarıma yapılanlar yüzünden gerçekten oldukça üzgünüm. O korkunç gece sadece beni değil müziğin gücüne inanan bütün insanları ve bütün müzikseverleri üzdü. Fakat biz bu tip bir aptallıkla yenilmeyiz. Hiçbir şey bu vahşiliği meşrulaştıramaz, bu olay için başka bir tanım bulamıyorum. Neyse ki bizim umutlarımız ve hayallerimiz daha güçlü. Sizlerden gelen bütün bu mesajlar gösteriyor ki inancımız ihanete uğramadı. Tahmin edeceğiniz gibi bu olayları aklım almıyor, o gece ben orada değildim kendimde değildim, sessiz kalmamın sebebi buydu.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr