(Fotoğraf: soL)

Suudi Arabistan’ın Medine kentinde, Hz. Muhammed’in mezarının da içinde bulunduğu Mescid-i Nebevi camiinin önünde intihar saldırısı düzenlendi. İntihar eylemcisinin üzerindeki patlayıcıları, caminin yakınlarındaki bir kontrol noktasında infilak ettirdiği belirtiliyor.

Suudi Arabistan'ın El Arabiya kanalı toplam ölü sayısını 4 olarak açıkladı.

Medine'deki intihar bombacısının 2 polisi öldürdüğü, Katif'teyse intihar bombacısından başka can kaybı olmadığı duyuruldu.



Mescid-i Nebevi ya da Peygamber Mescidi, Müslümanlar tarafından Mekke’de bulunan Mescid-i Haram’dan sonra ikinci en kutsal mescit kabul ediliyor. Doğu’daki Katif kentinde de bir cami yakınlarında 2 patlama meydana geldi.

Görgü tanıkları, ilk patlamanın otoparkta, ikincisinin de cami yakınında gerçekleştiğini söyledi. Reuters’ın görgü tanıklarına dayandırdığı haberinde, patlama yerinde ceset parçalarının görüldüğü belirtildi.

AFP’ye konuşan bir görgü tanığı, patlama için “Kesinlikle intihar bombacısıydı. Cesedini gördüm” ifadelerini kullandı. Katif kentinde nüfusun çoğunluğunu şiiler oluşturuyor. Daha önce bölgede Suudi güvenlik güçlerini hedef alan saldırılar düzenlenmişti.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr