Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: “Cumhuriyetimizi, 2200 yıllık devlet geleneğimiz ile yaşadığımız coğrafyadaki bin yıllık Selçuklu ve Osmanlı mirasının, o günün zor şartlarında elde edilmiş bir kazanımı olarak görüyoruz.

TBMM Başkanı İsmail Kahraman: “Milli bir ruh ve şahlanışla küllerimizden yeniden doğduk ve Türkiye Cumhuriyeti devletini kurduk. Zaman içinde yaptığımız atılımlarla, hürriyet ve bağımsızlığımızı perçinledik.”

Başbakan Binali Yıldırım: “Ülkemiz, insan hak ve özgürlüklerini güçlendiren, kuvvetler ayrılığı prensibini koruyan, hukukun üstünlüğü ilkesinden taviz vermeyen, siyasal sistem olarak başkanlığı benimseyen bir yeni anayasa ile yoluna devam edecektir.”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu: “Bu ülkenin sahibi bir kişi veya zümre değil, vatandaşların ta kendisidir. Halkımız büyük güçlüklerle eline aldığı bu hakkını da kimseye bırakacak değildir. Bu ülkeyi Führerler, Başkanlar, tek adamlar değil 79 milyon vatandaşımız yönetir. Üniter devleti ve parlamenter sistemi korumak, ülkemizin bekasını korumak demektir.”

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli: “Cumhuriyet; fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller sayesinde bugünlere ulaşmış, milletimizin üstün fazilet ve fedakârlıklarıyla temellenmiş ve güçlenmiştir. Cumhuriyetten dönüş yoktur.”

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr