Siirt’in Şirvan ilçesi Maden köyünde 17 Kasım’da meydana gelen göçüktü toprak altında kalan 16 işçiden 10’unun cansız bedenine ulaşılırken, 6 işçi aranıyor. Maden köyüne gitmek isteyen Sezai Demirtaş, Ufuk Işık, Uğur Toğluk ve  Deniz Can Dil polis tarafından gözaltına alındı. KHK ile faaliyetlerine ara verilen Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) üyesi avukat Ayşegül Çağatay, gözaltılar üzerine Siirt’e gitti. Siirt Barosu’ndan Avukat Deniz Doğan ile  dün gözaltına alınan 4 kişinin tutulduğu Terörle Mücadele Şubesi’ne giden Avukat Çağatay da gözaltına alındı. Siirt Cumhuriyet Savcılığı’nın kısıtlama kararında gözaltına alınan 4 kişi ve Avukat Çağatay’ın “bölgeye giden devlet büyüklerine DHKP-C silahlı terör örgütü mensupları tarafından provakatif eylem, silahlı saldırı ve canlı bomba şeklinde fedai tarzında eylem yapılacağı şeklinde bilgi ve duyumlar elde edilmesi üzerine” gözaltına alındığı belirtildi.   Avukat Çağatay’ı içeriye davet edip gözaltına almışlar  ÇHD üyesi Avukat Aytaç Ünsal,  “4-5 kişilik grup Siirt’ten Maden köyüne giderken gözaltına alınıyor. Bir müvekkili Avukat Ayşegül Çağatay’ı arayarak oraya gittiklerini OHAL nedeniyle gözaltına alınabileceklerini söylüyor. Gözaltılar üzerine Avukat Çağatay, Avukat Deniz Doğan ile gittiğinde gözaltı kararı ve varsa gizlilik kararını görmek istediğini bunlara itiraz edeceğini söylüyor. 15 dakika sonra içeri alındıklarında  Avukat Çağatay’a gözaltına alındığı söyleniyor.İçeri davet edip gözaltına almışlar” dedi.    Keyfiliktir başka bir açıklaması yok    Avukat Deniz Doğan ise  “Avukat Çağatay, ‘savcı beyin sözlü talimatı var’ denilerek gözaltı alındı. Yazılı gerekçeyi bize daha sonra göndereceklerini söylediler. Baro Avukat Hakları Merkezi’ndeki avukatlar karara itiraz edecek. Bu keyfiliktir başka bir açıklaması yok” dedi.     CHP Milletvekilleri İlhan Cihaner ve Tufan Köse ile Ankara Barosu Saşkanı Hakan Canduran da  savcılıklarla görüşerek olayla ilgili bilgi aldı. 

 

Maden faciası ile ilgili haber yapmak isteyen gazeteciye gözaltı

 

Emine Erdoğan inceleme için Siirt'e gitti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Şirvan İlçesi'ne bağlı Maden Köyü'nde 10 gün önce heyelan faciasının yaşandığı bakır madenine geçti. İki kobra helikopterinin de havada eşlik ettiği Emine Erdoğan'ı taşıyan helikopter, heyelanda yaşamını yitiren 10 kişinin cesedinin çıkarıldığı, kayıp 6 kişiyi arama çalışmalarının sürdüğü alana indi.

Emine Erdoğan'ın gelişi nedeniyle burada sıkı sıkı güvenlik önlemleri alındı, arama çalışmalarının yapıldığı bölgede hakim tepelere keskin nişancılar yerleştirildi.

Emine Erdoğan, burada AFAD Başkan Vekili Halis Bilden ve diğer uzmanlardan çalışmalar hakkında bilgi aldı. 

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr