CHP Parti Meclisi (PM) Üyesi ve İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, bir gecede 11 bin 285 öğretmenin görevden alınması nedeniyle, Eğitim Sen Diyarbakır Şubesi’ne destek ziyaretinde bulundu. Burada konuşan Tanrıkulu “15 Temmuz’dan sonra AKP Hükümeti, darbe ile değil demokrasi ve barış ile mücadele etmeye başladı. Darbe mücadelesini bir tarafa bıraktı. Darbe mücadelesi adı altında hak ve özgürlüklere, insan haklarına, adalete en büyük darbeyi indirdi ve indirmeye de devam ediyor” dedi.

Tanrıkulu, Başbakan Binali Yıldırım’ın Diyarbakır konuşması sırasında 14 bin öğretmenin açığa alınacağını söylediği sırada alkışlayanları eleştirerek, “O tırşikçileri (siyasi yalakalık) de aklımızın bir yerine yazıyoruz” diye konuştu. Tanrıkulu, Eğıitim Sen Diyarbakır Şubesi’ne destek ziyaretinde bulundu. AKP’nin bir gecede 11 bin 285 eğitim emekçisinin görevden uzaklaştırılması nedeniyle oturma eylemi yapan öğretmenlerle bir araya gelen Tanrıkulu, daha sonra sendika yöneticileri Eğitim Sen 1 Nolu Şube Eşbaşkanı İkram Atabay ve Havva Karahancı ile birlikte basın toplantısı düzenledi. Özgürlüklere darbe Darbe girişimine karşı çıktıklarını vurgulayan Tanrıkulu, “Darbelerin mağdurları hep bizler olduk; emekçiler oldu, yoksullar oldu, ötekiler oldu ve Kürtler oldu.

15 Temmuz’dan sonra AKP Hükümeti, darbeyle değil demokrasi ve barış ile mücadele etmeye başladı. En son olarak, 11 bin 285 öğretmen Başbakan’ın bir açıklamasıyla açığa alındı. Bunu herhangi bir hukukla, yasayla, anayasayla izah etmek mümkün değildir. Bu ancak darbecilerin ve darbe hukukunun bir parçası olabilir. Hiç kimse bize bu uygulamaları darbe ile mücadele adı altında yutturamaz. Bu açıkça temel hak ve özgürlüklere bir darbedir. AKP ‘Allah’ın lütfü’ olarak gördüğü darbeyi uygulamaya devam ediyor” dedi.

AKP’nin görevden aldığı öğretmenler ile ilgili CHP’nin bazı girişimlerde bulunacağını belirten Sezgin Tanrıkulu “Bu açığa alma işlemi KHK ile yapıldı. Bu KHK’lerin kendisi anayasaya aykırıdır. Partimiz Türkiye’nin en seçkin hukukçularından bu konuda destek alıyor. Ayın 21’inden önce sanıyorum bu KHK’leri AYM’ye götüreceğiz. Konuyu ayrıca Darbeleri Araştırma Komisyonu’na da taşıyacağız” dedi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr