Sezen Aksu'nun İzmir'de yaşayan annesi, emekli fen bilgisi öğretmeni Şehriban Yıldırım, kan basıncı düşmesi ve solunum güçlüğü nedeniyle geçen yıl 4 Ekim pazar günü bir üniversite hastanesi acil servisine götürüldü, ardından İzmir Kent Hastanesi'ne kaldırılarak yoğun bakım servisine yatırıldı. Aksu, yaşlılığa bağlı sağlık sorunları olan annesi Şehriban Yıldırım'ın hastaneye kaldırılması üzerine İzmir'e gelerek, tedavisi süresince yanından ayrılmadı. 26 gün yoğun bakımda tedavi görün Şehriban Yıldırım daha sonra ailenin isteği üzerine evine götürüldü.

Evindeki odasında yoğun bakım şartları yaratılan Şehriban Yıldırım bugün sabaha karşı hayatını kaybetti. Şehriban Yıldırım'ın cenazesinin yarın öğlen Güzelyalı Hacı Ahmet Tatari Camii'nden kaldırılacağı belirtildi.

SON NEFESİNDE YANINDAYDI

Sezen Aksu'nun annesi 91 yaşındaki Şehriban Yıldırım için eve ilk olarak belediye doktoru geldi. Belediye doktoru yaptığı kontrolde, Yıldırım'ın, ölümünde şüpheli bir duruma rastlamadı ve normal yollarda hayatını kaybettiği raporu verdi. Bu raporun alınmasından sonra, defin işlemleri başlatıldı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Cenaze İşleri'nden, gelen araçla cenaze Büyükşehir Belediyesi morguna kaldırıldı. Bu arada özel bir sağlık kurumuna ait ambulans da gelerek evin yakınında bekledi.

Şehriban Yıldırım'ın bu sabaha karşı 05.20'de son nefesini verirken kızı Sezen Aksu ile eşi emekli okul müdürü Sami Yıldırım'ın başucunda olduğu öğrenildi. Sezen Aksu'nun yardımcıları, ünlü sanatçının büyük acı yaşadığını, herhangi bir açıklama yapacak durumda olmadığını, ancak basın danışmanı aracılığıyla açıklama yapılabileceğini aktardı.

Bu arada aralarında İbrahim Tatlıses ile birçok ünlü sanatçının da İzmir'e gelip Sezen Aksu'ya taziye ziyaretinde bulunacakları öğrenildi. Ziyaretlere yönelik evde hazırlıklar da yapıldı. Sezen Aksu'nun yardımcılarının koordinesinde, çalışanlar, eve gıda malzemeleri bulunan poşetler taşıdı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr