Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi. Şemdinli'deki bomba yüklü araç saldırısında ilk belirlemelere göre 9 asker şehit oldu. Saldırıda, aralarında sivillerin  de bulunduğu 11 kişi de yaralandı.

BOMBALI SALDIRININ YAŞANDIĞI BÖLGEDEN GÖRÜNTÜLER - VİDEO

Şemdinli - Yüksekova karayolu üzerinde yol kontrolü yapılırken, bombalı aracın Şemdinli yönünen geldiği ve bu sırada patlatıldığı kaydedildi.

ŞEMDİNLİ'DEKİ SALDIRI KİMLİK KONTROLÜ SIRASINDA

Şemdinli'deki bomba yüklü araç saldırısının, kimlik kontrolü sırasında meydana geldiği ve patlamanın etkisiyle yolda 5 metre derinliğinde, 10 metre genişliğinde çukur oluştuğu bildirildi. Saldırının ardından karayolu trafiğe kapatıldı.

YARALILAR HASTANEYE BÖYLE GETİRİLDİ - VİDEO



BOMBALI SALDIRININ YAŞANDIĞI NOKTADAN DEHŞETİN GÖRÜNTÜLERİ - VİDEO

TSK AÇIKLAMA YAPTI

Şemdinli'deki saldırıya ilişkin TSK'den yapılan açıklamada, "Hakkari'nin Şemdinli ilçesindeki Durak karakolunun bulunduğu bölgeye BTÖ mensubu teröristlerce sabah 09.45’te bomba yüklü araçla saldırı düzenlenmiş; saldırıda ilk alınan bilgiye göre maalesef 8 kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, 5 kahraman silah arkadaşımız ise yaralanmıştır. Yaralılar derhal bölgedeki hastaneye sevk edilerek tedavilerine başlanmıştır. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, değerli ailelerine, yakınlarına, TSK mensuplarına ve Yüce Milletimize başsağlığı ve sabır, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz" ifadelerine yer verildi.

Patlamadan hemen sonra bölgede geniş çaplı operasyon başlatılırken, yaralılar ise Şemdinli ve Yüksekova Devlet hastanelerine kaldırıldı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr