Suriye'de sürdürülen Fırat Kalkanı Harekatı'nın El Bab operasyonu sırasında şehit olan Uzman Çavuş Mahmut Uslu'nun Kartal Atalar Mahallesi'ndeki baba evine ateş düştü. Akşam saatlerinde annesi Mürşide Uslu'ya askerler tarafından oğlunun şehit olduğu haberi verildi. Olayı duyan akraba ve komşuları taziyeye geldi. Mahmut Uslu için evde kuran okunup dua edildi.

El Bab'da saldırı: 5 şehit 15 yaralı... 169 günde 61 şehit haberi

ANNEYE İKİNCİ ŞEHİT ACISI

Şehidin annesi Mürşide Uslu'nun polis memuru eşi Ali Uslu'yu da şehit verdiği belirtildi. Evde yalnız yaşayan Mürşide Uslu, bu kez tek çocuğu olan Mahmut'u şehit vererek ikinci kez şehit acısı yaşadı. Şehit baba Ali Uslu'nun Kartal Yakacık'ta 25 yıl önce uyuşturucu operasyonu sırasında şehit olduğu öğrenildi.

ŞEHİT YAKINI: “KİMİN İÇİN VE NE İÇİN SAVAŞIYORUZ?"

Şehit Uzman Çavuş Uslu'nun teyzesinin eşi Veysel Oğuz, gözyaşları içerisinde konuşarak, “Söylenecek bir şey yok ki. Ne için ve neden savaştığımızı bilmiyoruz bile. Bunu çıkıp bir insan anlatamıyor, ikna edemiyor, söyleyemiyor. Kimin için ve ne için savaşıyoruz? Bu çocuklar ne için gidiyorlar. Geçmişte doğudan gelen şehitlerimiz vardı. Bir de El Bab'ımız çıktı. Söyleyebilecek başka bir şeyim yok." dedi.

Şehi Uslu'nun cenazesinin Ankara'da toprağa verileceği öğrenildi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr