Mardin'in Derik İlçesi'ne bağlı Denktaş Köyü kırsal kesiminde PKK'liler karayoluna tuzakladıkları patlayıcıyı zırhlı aracın geçişi sırasında uzaktan kumanda ile infilak ettirdi. Patlamanın etkisiyle devrilen araçta bulunan 2 asker şehit olurken 3 asker yaralandı. Saldırıda şehit olan Uzman Çavuş Yusuf Atal’nın cenazesi, bugün öğle saatlerinde uçakla memleketi Adıyaman Havaalanı'na getirildi ve konvoy eşliğinde Samsat İlçesi'ne götürüldü. Şehit uzman çavuşun cenazesi, Örentaş Mahallesi'ndeki kardeşlerinin evine götürülerek burada helallik alındı. Daha sonra Şehit Uzman Çavuş Atal için Samsat Kaymakamlığı önünde tören düzenlendi.

10 yıl önce annesi Bedriye ve babası Ömer’i kaybeden 4’ü kız 4’ü erkek kardeşlerin en küçüğü ve bekar olan Yusuf Atal’ın cenaze törenine; Adıyaman Valisi Abdullah Erin, AKP Adıyaman Milletvekili Salih Fırat, Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, İl Jandarma Komutanı Yarbay Ercan Atasoy, Emniyet Müdürü Fikret Salmaner, şehidin kardeşleri, yakınları ve çok sayıda kişi katıldı.

İl Müftüsü Mehmet Ali Öztürkçü tarafından kıldırılan cenaze namazının ardından Örentaş Mahallesi'ndeki aile mezarlığına defnedildi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr