Kozluk Çok Programlı Lisesi Müdürü Mahmut Işık, şehit öğretmen Şenay Aykübe Yalçın'ın 7 ay önce okullarına atandığını belirterek, adının ilk aşamada okuldaki müzik atölyesine verileceğini söyledi. Onun maaşını her aldığında müzik atölyesine bir enstürman aldığını belirten Okul Müdürü Işık, "Müzik atölyemizi genişleten ve kendi imkanlarıyla müzik aletleri kazandıran Şenay hocanın eğitim yuvamıza emeği çok büyük. Her maaş aldığında atölyeye mutlaka bir enstürman, bir cihaz alıyordu. İlk etapta adını müzik atölyesine vereceğiz. Ardından il ve ilçe yöneticilerimizin onayı doğrultusunda Şenay hocanın adını okulumuza vermek istiyoruz. Bu konuda ilçe halkı ile velilerin de desteği isteği var" dedi. 

SON FOTOĞRAFLAR
Müzik Öğretmeni Şenay Aybüke Yalçın'ın, saldırı öncesi okulda karne dağıtımı sırasında meslektaşlarıyla çektirdiği son fotoğrafları ortaya çıktı. Okulda karne dağıtan ve öğrencilere verilmek üzere olan taktir ve teşekkür ile başarı belgeleri ellerine alan Şenay Aybüke Yalçın, çok sevdiği öğrencileriyle de fotoğraf çektirdiği ortaya çıktı. 

SALDIRI ANI KAMERADA
Bu arada karne dağıtımından sonra dışarı çıkan Şenay Aybüke Yalçın'ın yaşamını yitirdiği terör saldırısına ilişkin görüntüler de ortaya çıktı. Bir taksiyi gasp eden PKK'li 2 terörist, dün saat 11.30 sıralarında, Kozluk Belediye Başkanı AKP'li Veysi Işık'ın özel otomobiline uzun namlulu silahlarla ateş açtı. Başkan Işık'ın bulunmadığı beyaz renkli otomobilde yeğeni avukat Muhammet Işık saldırıdan yara almadan kurtulurken, teröristlerin kurşunları oradan geçen ve içinde 5 öğretmenin bulunduğu araca isabet etti. Çevredeki vatandaşlar da silah sesleri üzerine kaçışırken, otomobil de sağdaki yola girerek kızla uzaklaştı. Silahlı teröristin de ardından taksiye binerek olay yerinden uzaklaştığı görülüyor.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr