Dün saat 17.30'da Kayseri'ye getirilen şehit polis Mavitaş'ın cenazesi askeri hastaneye götürüldü. Şehit Mavitaş'ın cenazesi bu sabah helallik alınması için Yahyalı İlçesi Yerköy Mahallesi Kümeevler'deki baba evine götürüldü. Okunan duaların ardından şehit Mavitaş'ın cenazesi, Yahyalı İlçesi Merkez Camisi'ne getirildi. Cenaze namazında şehit polis Mavitaş'ın babası Cemal, annesi Hatice ve 3 aylık hamile eşi Gülçiçek gözyaşı döktü.

ŞEHİT YEĞENİNİN  YÜREK DAĞLAYAN FERYADI: DAYI, GİTME

Cenaze namazında şehit Mavitaş'ın yeğenleri Ayşe Melek, Melike ve Zeynep dayılarının tabutu başında "Dayı, gitme" diyerek gözyaşı döktü. Şehidin 4 kız kardeşi de tabut başında gözyaşı dökerek, ağıt yaktı.

"O BİZİM KAHRAMINIMIZ, O HİÇ ÖLMEYECEK

Diyarbakır merkez Bağlar ilçesinde bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda şehit düşen polis memuru Semih Turgut, gözyaşları arasında Nevşehir'in Gümüşkent Köyü'nde toprağa verildi.

Şehit polisin Türk bayrağına sarılı cenazesi, babası Kemal Turgut'un Güzelyurt Mahallesi'ndeki evine getirilerek helallik alındı. Bu sırada, polis memuru Semih Turgut eşi Nevin, çocukları Yılmaz ve Pelin, annesi Elmas, babası Kemal Turgut, tabuta sarıldı.

Cenaze daha sonra Nevşehir’in Gülşehir İlçesi'ne bağlı Gümüşkent Köyü'ne götürüldü. Köydeki cami önündeki cenaze töreni sırasında, şehidin eşi Nevin tabuta sarılarak, "O bizim kahramanımız, o hiç ölmeyecek" diyerek ağladı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr