İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Teftiş Kurulu'nun, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları’nın (İBBŞT) muhalif tiyatro yönetmenlerinden Ragıp Yavuz hakkında soruşturma başlattığı öğrenildi. 27 ve 31 Mayıs tarihlerinde Yeni Akit gazetesi Ragıp Yavuz'u hedef gösterici haberler yapmıştı. Yeni Akit gazetesi, söz konusu haberlerde, İBBŞT’yi "çapulcu yuvası"na döndüğü gerekçesiyle eleştirilen bir kurum, Yavuz'u ise “küfürbaz” olarak nitelemişti. Ayrıca Yavuz'un sosyal medya hesapları üzerinden “devlete ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hakaret yağdıran”, “teröristleri öven” paylaşımlarda bulunduğunu öne sürmüştü. Bu haberlerden sonra, İ.B.B. Teftiş Kurulu'nun, Ragıp Yavuz hakkında soruşturma başlattığı öğrenildi.

 

'İhraç kararı gelirse...'

Ragıp Yavuz, sosyal medya hesabından bir mesaj paylaşarak, kendini “rağmen yönetmen" olarak niteledi. Yavuz, “1980’de, faşist Kenan Evren cuntası tarafından 1402 sayılı yasayla kurumdan ihraç edilmiştim... Benzer bir uygulama ile ve 36 yıl sonra yine bir “ihraç” kararı ile karşılaşırsam, söyleyebileceğim tek şey (ülkem adına çok üzücü de olsa), ‘Nerede kalmıştık?’ olur... Bakalım günler ne gösterecek? Bütün meslektaşlarımın alkışı bol olsun... ‘Gelecek günler geçen günlerden güzeldir eninde sonunda’..." dedi.

Aynı sosyal medya mesajında Ragıp Yavuz, İBBŞT Yönetim Kurulu'nun kendisi hakkında aldığı bir diğer soruşturma kararının ise evrak tamamlanmadığı için henüz tebliğ edilmediğini de belirtti.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr