Milliyet’ten Tolga Şardan’ın haberine göre Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmaya göre sadece Ankara’da 4 bin 500’e yakın TSK mensubunun darbe girişimiyle ilişkili olduğu belirtilirken, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar’ın bir kez daha tanık sıfatıyla dinleneceği kaydedildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Harun Kodalak’ın koordinesinde kurulan savcılar grubunca yürütülen soruşturmada darbe girişimini koordine ettiği belirtilen ‘Yurtta Sulh Konseyi’nin ‘FETÖ’ye bağlı TSK mensuplarından oluştuğu  ve yalnızca birkaç kişiden oluşmadığı ifade edildi.

En az 30 isim

Soruşturmada en az 30 tuğgeneral ve albayın ‘Yurtta Sulh Konseyi‘nde yer aldığı değerlendirilirken, Genelkurmay Başkanlığı Personel Plan ve Yönetim Daire Başkanı Tuğgeneral Mehmet Partigöç’ün yanı sıra üst düzey komutanlar Ömer Faruk Harmancık, Hamza Koçyiğit, İrfan Arabacı, Hava Tümgeneral Gökhan Şahin Sönmezateş, Jandarma Tuğgeneral Faruk Bal, Salih Ulusoy, Sadık Kalyoncu gibi isimler yer aldı.

Ayrıca FETÖ’ soruşturmasındaki firari isim Adil Öksüz ile Nurettin Oruç, Kemal Batmaz, Harun Biniş’in, konseyin sivil kanadını oluşturduğu ancak karar alma sistemi içinde yer almadıkları belirtildi. Söz konusu isimlerin Gülen Cemaati lideri Fethullah Gülen ile iletişim kurdukları kaydedildi.

Öte yandan savcılığın, TSK personelinin ev ve işyerlerinde yaptığı aramada darbe girişiminin harekat planlarının orijinal yazışmalarını Partigöç’ün odasında ele geçirdiği belirtildi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr