Ereğli Muhtarlar Derneği'nin bir otelde düzenlediği yemekte konuşan CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, muhtarları toplu halde bulmanın zor olduğunu belirterek düşüncelerini aktarmak istediğini öyledi. 15 Temmuz darbe girişiminin, iktidarın 14 yıllık yanlışlarının faturası olduğunu ifade eden Demirtaş, şunları söyledi:

"Maalesef birlik ve bütünlüğe o kadar ihtiyaç duyduğumuz bu günlerde iktidarın, Cumhuriyet’in, demokrasinin, parlamentonun, kuvvetler ayrılığının, bağımsız ve tarafsız yargının değerini ve önemini hala anlayamadığını, hala toplumu geren, ayrıştıran, bölen, politikaların sürdürüldüğünü ibretle görmekteyiz. Saraylarda yapılan adli yıl açılış törenleri 2016 Türkiye’sine hiç yakışmamaktadır. Türkiye saraylardan yönetilmeyi 93 yıl önce Mustafa Kemal Atatürk liderliğinde tarihe gömmüştür. Türkiye 100 yıl öncesindeki gibi saraylardan tek adamla yönetilen bir ülke olmamalıdır."

SARAYIN MUHTARI DEMİRTAŞ'IN ÜZERİNE YÜRÜDÜ

Demirtaş, konuşmasına devam ettiği sırada, ön masada oturan ve muhtar olmadığı  anlaşılan bir kişi, "Beyefendi siz burada parti grup toplantısında mı konuşuyorsunuz,   Burası siyaset yapılacak yer değil. 'Muhtarlar parti rozeti taşımaz' diyorsunuz. Burada bal gibi siyaset yapıyorsunuz. Saygı gösterin milletvekili olarak bu millete. Resmen hakaret ediyorsunuz" dedi.

Demirtaş ise, "Muhalefeti de burada susturacaksanız o zaman demokrasiyi yok edelim. Fikirlerimizi burada söyleyemeyeceksek, o zaman demokrasiyi rafa kaldıralım istiyorsanız. İktidar partisi milletvekilimiz de burada. O da gelecek kendi görüşlerini ifade edecek. Biz de saygıyla kendisini dinleyeceğiz. Herkes aynı fikirde olmak zorunda değil" diye karşılık verdi. Milletvekili Demirtaş'ın yanına, kürsüye gelen Süleymanbeyler Köyü Muhtarı Eyüp Marankoz da tepki gösterdi. Diğer muhtarlar 'saygısızlık yapma' diyerek Marangoz'u masasına götürdü.

Demirtaş'ın konuşmasının ardından AKp Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu ve Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal da konuşarak bölgeye yaptıkları hizmetleri anlattı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr