CHP, il ve ilçe örgütleriyle her gün internet üzerinden seçim güvenliği için buluşuyor. Her buluşmada farklı bölgelere ait örgütler, referandumda yapılacaklara ilişkin teknik bilgi alıyor, sorularını yöneltiyor. CHP, sistemdeki aksaklıkları ve bilgi eksiklerini net şekilde tespit etmek için sanal seçim gerçekleştirecek. Sanal seçimde bilerek yapılacak yanlışlarla, olası bir durumda örgütlerin izlemesi gereken yol uygulamalı olarak gösterilecek.

CHP Bilgi ve İletişim Teknolojilerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erdal Aksünger’in geliştirdiği sistemle CHP, yaklaşık 2 haftadır her akşam örgütleriyle internet üzerinden bir araya geliyor. Aksünger referanduma ilişkin yaklaşık 1 saat teknik bilgi verdikten sonra örgütler sorularını yöneltiyor.

İki sanal seçim yapılacak

Aksünger, referanduma kadar sistem üzerinden iki sanal seçim yapılacağını belirterek, “Tüm örgütler sisteme girecek, sanal seçmenler yaratılacak ve sandık kurulmuş gibi oy kullanılacak. Ardından sandık sonucu giriliyormuş gibi sisteme girilecek, birleştirmeler yapılacak. Bu şekilde seçim takip sisteminin denemesini yapacağız” dedi. Sanal seçimde bilinçli olarak hata yapılacağını söyleyen Aksünger, “Bilinçli hata yapılacak ve tutanakla YSK’den gelen sonuç tutmayacak. Böyle bir durumda örgütlerin anında devreye girerek nasıl itiraz edeceği gösterilecek” diye konuştu. Toplantıların başladığı ilk günlerde Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılarak, örgütlere hitap ettiğini söyleyen Aksünger, “Altan Öymen, Hikmet Çetin, Murat Karayalçın gibi eski genel başkanlarımızın yanı sıra Muharrem İnce, Önder Sav gibi isimler de referanduma kadar sürecek toplantılarımıza katılarak örgütlerle buluşacak. Onlar da yaklaşık yarım saat örgütlere hitap edecek” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr