Rusya Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Büyükelçilik bahçesine düşen mermilerden biri şans eseri patlamadı. İkinci mermi ise büyükelçilik arazisinin hemen yanına isabet etti. Patlamayan merminin etkisiz hale getirilmesi için mayın uzmanları çağrıldı” ifadelerine yer verildi.

​‘SALDIRILAR, HERKES TARAFINDAN SERT BİR DİLLE KINANMALI’

Saldırganların mermileri saat 13.00 ve 13.19’da fırlattığı belirtilen açıklamada, “Rusya’nın Şam Büyükelçiliği’ne yönelik tekrar tekrar düzenlenen saldırılar uygun şekilde değerlendirilmeli ve teröre karşı gerçekten mücadelede eden herkes tarafından sert bir dille kınanmalı”dendi.

‘BU PROVOKASYONU, TERÖR VE ŞİDDETİ YAYMA NİYETİNİN KANITI OLARAK GÖRÜYORUZ’

Şam kırsalında yerleşen ve büyükelçilik ile çalışanları için tehdit oluşturan teröristlerin yok edilmesi gerektiğini kaydeden Dışişleri Bakanlığı açıklaması şöyle devam etti:

“Suriye’de barışçıl çözüme karşı çıkan aşırılık yanlılarının bu yeni provokasyonunu, canlı kalkan kullanma suretiyle gizli barınaklarından alçak saldırılar düzenleyerek terör ve şiddeti yayma, siviller arasında korku havası yaratma niyetlerinin kanıtı olarak görüyoruz. Şam kırsalına yerleşen terörist gruplar tarafından Rusya Büyükelçiliği ve çalışanlarına yönelik gerçek tehdidin devam ettiğini söylemek zorundayız.”

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr