Devletin meşru sayacağı her zeminde hizmette bulunabileceklerini söyleyen Tanrıverdi, kafalarda soru işareti bırakan “Şirket kontrgerilla gibi mi görev yapıyor?” sorusunu da “MİT ve devletle organik bağlantımız yok” diye yanıtladı.

RS FM’de Yavuz Oğhan’ın hazırlayıp sunduğu programda konuşan Tanrıverdi, şirketlerinin savunma sanayisine danışmanlık verdiğini, sınır ötesinde hiçbir faaliyetlerinin bulunmadığını söyledi. Tanrıverdi “Kesinlikle gayri meşru olarak ya da gölge olarak devletin infaz kurumu ya da örgütü gibi değiliz. Devletlerin kendi silahlı kuvvetlerine destek vermek için kurulduk. Şu an Suriye’de, Libya’da  ya da  Yemen de aktif hiçbir görevimiz yok. MİT ile de hiçbir temasımız yok. Genelkurmayla da temasımız SADAT olarak değil. YAŞ kararıyla çıkarılan askerlere verilmeyen haklar konusunda var. Basında iftira durumunda söylemler var. Kanunsuz, hukuksuz operasyon yapan, devletin görünürde yapamadığı işleri yapan bir yapı değiliz” dedi.
 
‘ÖSO ile görüştük’

ÖSO ile görüştüklerini kabul eden Tanrıverdi, devletin meşru sayacağı her zeminde hizmette bulunabileceklerini söyledi. Tanrıverdi, şöyle devam etti: “Devlet ülkedeki muhalefeti meşru sayarsa, devlet kontrolünde o hizmeti verebiliriz. Amerika koalisyonu Suriye’deki muhalif koalisyona destek veriyorsa, uluslararası  hukuk ve mevzuat bunu destekliyor demektir.  ÖSO’nun Türkiye’deki mülteci kamplarında görüşmelerimiz oldu. Yardım talep ettiler. Devlet kadrolarına ilettik. Askerlerine maaş gibi maddi talepleri vardı. Bizden hizmet yerine devletten destek talep ettiler. Biz bunu ilettik. Onun dışında temasımız olmadı.”

10 İslam ülkesi

Kuruldukları 2012 yılından itibaren İslam coğrafyasıyla irtibat halinde olduklarını kaydeden Tanrıverdi, “İslam devletlerinin resmi silahlı kuvvetlerinin danışmanlık eğitim ve donatım hizmetleri vermek amacıyla kurulduk. Yaklaşık 10 İslam ülkesiyle irtibat halindeyiz. TSK bazı ülkelerle eğitim işbirliği anlaşmaları yapıyor. Ama TSK’nın asli görevi yurt savunmasıdır, başka silahlı kuvvetleri eğitmek değil. Bu bakımdan emekli askerleri organize edelim, küresel güçlerin hegomonyasından bu ülkeleri kurtaralım dedik. Erdoğan’dan herhangi bir telkin almadık” dedi. İSTANBUL/ Cumhuriyet

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr