BM Genel Sekreter Sözcü Yardımcısı Farhan Haq, Halep ve İdlib'de beş hastane ile iki okula düzenlenen füze saldırıları sonucu aralarında çocukların da bulunduğu 50'ye yakın sivilin öldüğünü, çok sayıda kişinin de yaralandığını açıklamıştı. Haq, MSF'ye ait hastanenin de Rus uçakları tarafından vurulduğunu iddia etmişti.

'SURİYE'DEKİ DURUMU DAKİKA DAKİKA İZLİYORUZ'

Rus RİA Novosti'nin sorularını yanıtlayan Morozov, iddiaları reddederek, "İstihbarat verileri, bu sivil hedefleri vuran uçakların, ABD öncülüğündeki koalisyon ve Türkiye'ye ait uçakların konuşlandığı İncirlik üssünden havalandığını gösteriyor" dedi. Morozov ayrıca, istihbarat verilerinin uyduya bağlı objektif teknik kontrol cihazlarından elde edildiğini, bu cihazların Suriye'deki durumu dakika dakika kontrol ettiğini kaydetti.

Suriye'de dört aydır operasyon düzenleyen Rusya Hava-Uzay Kuvvetleri'nin isabet kabiliyetini ve etkinliğini kanıtladığını belirten Morozov, hastanenin vurulduğu gün Rus uçaklarının o bölgede uçmadığının altını çizdi. Morozov, Rus uçaklarının sadece IŞİD ve diğer terör örgütlerinin hedeflerine saldırılar düzenlendiğini vurguladı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr