Rusya’nın St Petersburg kenti, dün metroda meydana gelen patlama ile kana bulandı. Sennaya Meydanı ve Teknoloji Enstitüsü istasyonları arasında sefer yapan bir trenin vagonunda meydana gelen patlamada 11 kişi öldü, aralarında çocukların da olduğu 46 kişi yaralandı.

Putin kentteydi

Belarus Devlet Başkanı Aleksander Lukaşenko ile yapacağı görüşme için St. Petersburg’da olan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, olayın ardından ilk açıklamasında, terörizm de dahil tüm ihtimallerin değerlendirildiğini söylerken ardından Başbakan Dimitri Medvedev, olayın terörist bir saldırı olduğunu duyurdu.

Makinist hayat kurtardı

Yetkililer, yerel saatle öğlen iki sıralarında gerçekleşen patlamanın ardından makinistin durağa varıncaya kadar durmamasının kurtarma işlemini kolaylaştırdığını, pek çok kişinin hayatını kurtardığını kaydetti.

Rusya Ulusal Terörle Mücadele Komitesi, başka istasyonda bulunan ikinci bir patlayıcının da etkisiz hale getirildiğini duyurdu. Olayda kullanılan parça tesirli patlayıcının şarapnel içerdiği aktarıldı. Saldırının ardından iki kişi hakkında arama emri çıkarıldığı bildirildi. St. Petersburg’daki tüm metro durakları kapatıldı. Bu arada olay sonrası taksi şirketleri ve otobüsler dün herkese ücretsiz ulaşım sağladı.

Saldırganın kimliği belli oldu

Rusya'nın St. Petersburg kentinde metroya düzenlenen saldırının failinin kimliği belli oldu. Kırgız makamları, saldırganın Kırgızistan doğumlu Rusya vatandaşı Ekbercan Celilov olduğunu açıkladı.

 



İŞTE SALDIRIYI DÜZENLEYEN TERÖRİSTİN FOTOĞRAFI

Rusya'daki patlamanın ardından yaşanan panik kamerada

Rusya'ya ikinci darbe: Bu kez de büyükelçilik

İstihbarat servisleri açıkladı: Rusya 24 saat içinde Baltık ülkelerine saldırabilir

ABD'den flaş Rusya uyarısı

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr