Washington Post gazetesi, 29 Haziran tarihli haberinde ABD'li bir diplomatın Moskova'da güvenlik güçleri tarafından darp edildiğini iddia etmişti.

Washington Post'un haberine Rusya Dışişleri Bakanlığı sayfasından yayımlanan bir açıklamayla yanıt veren Zaharova, Sputnik Türkiye'deki habere göre şu ifadeleri kullandı:

    6 Haziran gecesi ABD Büyükelçiliği yerleşkesine gelen ve şapkasıyla yüzünü gizlemeye çalışan bir kişi, güvenlik görevlisinin kimlik sorması üzerine görevliye yumruk attı ve elçilik binasına saklandı. Yani Washington Post, olayı çarpıtmakla kalmadı, tam tersini yazdı.

'RUS DIŞİŞLERİ, BÜYÜKELÇİLİĞE PROTESTO GÖNDERDİ'

Öte yandan Zaharova, saldırganın ABD'li diplomat olduğunun öğrenilmesi üzerine Rusya Dışişleri Bakanlığı'nın ABD Büyükelçiliği'ne kararlı bir protesto gönderdiğini bildirdi.

'CIA MENSUBU ÇIKTI, OPERASYONDAN DÖNÜYORDU'

ABD'li diplomatın CIA mensubu olduğunun ortaya çıktığını da belirten Zaharova, "O gece diplomat, istihbarat operasyonundan dönüyordu. Ya bundan dolayı sinirliydi ya da kimliğinin bilinmesini istemiyordu. Bu nedenle de diplomatik kartını göstermedi ve kendisini durdurduklarında görevliye saldırdı" diye anlattı.

Rus sözcü son olarak Washington'ın ikili ilişkilere kasıtlı olarak zarar vermeyi sürdürmesinden üzüntü duyduklarını vurguladı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr