Gazeteci Vladimir Solovyov’un sunduğu programda konuşan Jirinovski şu ifadeleri kullandı: “Türkiye ile dostluk derneği açalım. İlişkilerimiz düzeliyor artık. Türk dostlarımız olsun, sürekli fikir alışverişinde bulunalım. Rusya ve Türkiye dost olmalı. İki komşu ülke olarak anlaşmalıyız. Kavgaya gerek yok. Türkiye’ye tatile, özellikle sonbaharda gidelim. Ruble ile alışverişe geçelim, Rusça Türkiye’nin güneyinde konuşulan bir dil olsun artık. Milyonlarca Rus oraya gider. Geçmişte yaşananlara takılmayalım. Türkiye’yi sıcak şekilde kucaklamamız lazım.”

'TÜM TÜRKİYE RUSÇA KONUŞACAK'

Jirinovski açıklamalarına şöyle devam etti: “Tüm Türkiye Rusça konuşacak. Plajların hepsinde Rus turistler olacak. Bu iyi, çünkü orada herkes Rus turistlerin sayesinde ekmek kazanacak. Çok sayıda vatandaşımız Türkiye’de ucuz evler alacak. Moskova’daki evini kiraya verip yarı parasıyla Türkiye’de hem yaşayacak hem de tatilini yapacak. Biz SSCB döneminde Türkiye’de çok sayıda fabrika yaptık. Şimdi de orada fabrikalar açmamız lazım. Daha sonra orada üssümüz de olur. Örneğin İncirlik üssü bizim olabilir, sadece bayrak değişir ve yerine Rus bayrağımız dalgalanır. İki güç Moskova ve Ankara birlikte Suriye sorununu çözmeye çalışmalı. Sonra İran da bu sürece dahil olabilir.”

'TÜRKLER, RUSLARI SEVİYOR'

Rus-Türk savaşlarına da değinen Jirinovski, “Rus-Türk savaşlarını da Batı organize etti. Türkler hiçbir zaman bizimle savaşmak istemedi. Başkaları kışkırttı. Hatta İkinci Dünya Savaşı sırasında bize karşı kışkırttmaya çalşıtılar. Moskova, silah, para yardımında bulunarak Türkiye Cumhuriyeti’ni kurtardı. Türklerin Ruslara bakış açısı çok iyi. Türkler Rusları seviyor, Rus dilini öğreniyor, Rusları her zaman bekliyor. Bu çok önemli. Başka ülkelerde Ruslara karşı saldırılar, hakaretler varken, Türkler Rusları ülkelerine davet ediyor” dedi.

Kaynak: Sputnik

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr