RİZE'nin Fındıklı İlçesi'nde sabah saatlerinde etkili olan şiddetli sağanak hasara neden oldu. Beydere Köyü'nde sel sularına kapılan 13 yaşındaki Efecan Işıklar'ın kaybolduğu ihbarı yapılması üzerine de ekipler harekete geçti.

İlçede saat 08.00 sıralarında başlayan ve yaklaşık 2 saat etkili olan yağış sonrasında Çağlayan Deresi taştı. İlçe merkezindeki yaklaşık 20 iş yerinin bodrum ve zemin katlarını su bastı. İş yerlerinde hasar oluşan vatandaşlar kendi imkanlarıyla temizlik çalışması başlattı. Bir vatandaş menfezlerin temizlenmediğini söyledi ve "Onlar rant paylaşmınına devam etsinler. Bu kadar vergi veriyoruz o kadar insan çalışıyor bir kontrol edilmez mi? Sadece zevk için yaşanınlar hizmet için değil alkış için, cumhuriyet düşmanaları için." dedi.

Liman Mahallesi'nde aşırı yağış sonrası oluşan heyelan nedeniyle Karadeniz Sahil Yolu'nun tek şeridi ulaşıma kapandı. Ulaşımın tek şeritten kontrollü olarak sağlandığı yolda Karayolları ekipleri temizlik çalışması başlattı.

Fındıklı Belediye Başkanı AKP'li Adnan Özbalaban, şiddetli yağış sonrası ilçe merkezi ve bazı köylerde derelerin taşması sonucu hasarlar meydana geldiğini belirterek, hasar tespit çalışmalarına başlandığını söyledi. Fındıklı ilçesinde metrekareye 2 saatte yaklaşık 185 kilogram yağış düştüğü öğrenildi.

BÖLGEDEN FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ

ÇOCUK KAYBOLDU İHBARI

Bu arada, Beydere köyünde 13 yaşındaki Efecan Işıklar adlı çocuğun aşırı yağış sonrası sel sularına kapılarak kaybolduğu yolunda ihbar gelmesi üzerine AFAD ekiplerinin harekete geçtiği, kapalı olan köy yolunun açılması için çalışma başlatıldığı öğrenildi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr