Rio'da kaldığı otele düzenlenen operasyonla gözaltına alına 71 yaşındaki İrlandalı yönetici, Avrupa Olimpiyat Komiteleri ve İrlanda Olimpiyat Komitesi başkanlığını da yürütüyordu. Hickey'in bu iki görevinden de soruşturmalar bitene kadar geçici olarak istifa ettiği öğrenildi. Uluslararası Olimpiyat Komitesi İletişim Direktörü Mark Adams, gelişmeler üzerine yaptığı basın toplantısında, "Bu aşamada sadece şeffaflık bekliyoruz. Polis soruşturması sürüyor, bu nedenle dilerseniz ne olacağını bekleyip görelim" açıklamasında bulundu.

İrlanda adına ayrılan biletleri karaborsada satmak iddiasıyla tutuklanan Hickey'in yanında başka bir İrlandalı Kevin James Mallon, 5 Agustos'ta aynı suçtan tutuklanmıştı. Mallon, Londra 2012 ve Soçi 2014 Kış Olimpiyatlarının biletlerinin satış hakkını elinde bulunduran THG Sports'un başkanlığı görevini yürütüyordu.

Brezilya polisi İngiliz futbol kulübü Ipswich Town Başkanı Marcus Evans, İngiltere vatandaşı Martin Studd, İrlanda vatandaşı David Patrick Gilmore ve Hollanda vatandaşı Maarten van Os hakkında da arama emri çıkarttı.

ÜÇ MİLYON DOLARLIK YOLSUZLUK

Brezilya polisi toplamda 781 biletin karaborsada değerlerinin çok üzerinde satıldığını açıkladı. Rio de Janeiro polisi yolsuzlukla mücadele masası şefi Ricardo Barbosa, biletlerin gerçek değerinin otuz katı fazlasına satıldığını, söz konusu ticaretten "en azından" 3 milyon dolar gelir edildiğini söyledi.

Örneğin açılış seremonisinin en pahalı resmi bileti 1300 dolarken, karaborsada 8 bin dolara kadar alıcı bulmuş.
(Fanatik)

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr