Galatasaray Teknik Direktörü Jan Olde Riekerink, takımının bu sabah yaptığı antrenman öncesinde medya mensuplarının sorularını cevapladı.

Sezona yeni bir kupa ile başlamanın kendilerine çok büyük moral verdiğini belirten Riekerink, "Önümüzdeki sezon için de hedefimiz şampiyonluk, ama bu kupa bize güvence verdi" dedi.

Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Dick Advocaat'ı çok iyi tanıdığını vurgulayan teknik direktör Riekerink, "Kendisi çok iyi bir insan. Advocaat'ın gelmesiyle, Fenerbahçe ile yapacağımız derbi, Hollanda medyası açısından da ayrı bir önem kazandı" diye konuştu.

Türkiye'de futbolun çok sevildiğini ve insanların çok tutkulu olduğunu ifade eden Jan Olde Riekerink, bunun en önemli göstergesinin de Galatasaray taraftarının kendilerini inanılmaz desteklemesi ve sevmesi olduğunu söyledi.

Transfer konusunda bir soru üzerine Hollandalı teknik adam, "Transferle ilgili konuşmayı pek sevmiyorum. Bizim iç konularımız ve paylaşmak istemiyorum. Yeni bir takımız, yeni bir takım kuruyoruz. Yeni oyuncular aramıza katıldı. Birbirimizi tanıma aşamasındayız. Bu yüzden yaratıcılık açısından eksiklerimiz var, ama bu yaratıcılıkta bireysel kaliteler de ön plana çıkacaktır. Zaman geçtikçe daha iyi duruma geleceğiz" şeklinde konuştu.

Teknik direktör Jan Olde Riekerink, rakipleri Fenerbahçe ve Beşiktaş’la ilgili bir soruya ise, şu yanıtı verdi:
"Öncelikle rakiplerimiz Fenerbahçe ve Beşiktaş'a saygımız sonsuz, ama bizim tek amacımız Galatasaray'ın şampiyonluğu. Önemli olan bizim neler yapacağımız. Elimde bulunan oyuncu grubuna saygım sonsuz. Sürekli çalışıyoruz ve neleri daha iyi yapabiliriz diye düşünüyoruz. Transfer de devam ediyor ve eksiklerimizi daha da giderebilme şansımız var. Tamamen biz kendi takımımıza odaklanıyoruz, rakiplerimizin ne yaptığını düşünmüyoruz."

Bu arada teknik direktör Jan Olde Riekerink ve futbolcular, Beşiktaş'ın yenerek kazandıkları TFF Süper Kupa ile basın mensuplarına poz verdi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr