Galatasaray Teknik Direktörü Riekerink, transfer gündemiyle ilgili Lig TV’ye açıklamalarda bulundu. Hollandalı çalıştırıcı, “Hangi mevkilere oyuncu almamız gerekiyor bunları biliyoruz, çok açık. 1 forvet almak istiyoruz. 1, belki 2 defansif orta saha alabiliriz. İlk etapta bu 2 ya da 3 oyuncuyla takımı güçlendirmek istiyoruz. Transfer her zaman kolay gerçekleşmiyor. Yönetim bu transferleri bitirmek için elinden geleni yapıyor. Bazen zamana ihtiyaç olabiliyor, tabii ki bir an önce gelmelerini isteriz” dedi. Riekerink, kadro dışı bıraktığı Umut, Tarık ve Olcan hakkında “Ben teknik planımı, hangi oyuncularla devam edeceğimi sundum. Bu karar, bu şekilde alındı” yorumunda bulundu. Riekerink’in önemli açıklamaları şöyle:

‘Bruma heyecanlandırıyor’

Bruma’nın performansından çok mutluyum. Genç bir oyuncu, hep mutlu, enerjik olan ve saha içinde yaratıcı bir oyuncu. Mutlaka oyun içinde serbestliği ona vermeniz lazım, biz de vereceğiz. Bruma’yı sahada görünce keyif alıyorum ve heyecanlanıyorum. Umarım maksimum sürede bizimle olur.

‘Wesley’nin motivasyonu yüksek’

Sneijder’in motivasyonu çok yüksek. Bizim için oyun tarzı ve tecrübeleri çok önemli. Selçuk ile Sneijder’in takım içindeki katkı ve durumları bizim için çok önemli. Sneijder, fiziksel ve mental anlamda çok iyi çalışıyor. Tek hedef bu sene şampiyon olmak, Sneijder ve tüm arkadaşlarımız buna kilitlenmiş durumdayız.

‘Gurur duyuyorum’

Türkiye’de yaşamaktan ve Galatasaray’ın teknik direktörü olmaktan gurur duyuyorum. Taraftarlarımızın bizim yanımızda olması çok önemli, çünkü yeniden bir takım kuruyoruz. Aramıza katılacak yeni arkadaşlarımız olacaktır, umarım en kısa zamanda aramızda olurlar. Tamamen odaklandığımız şey şampiyon olmak. Maçları kazanmak istiyoruz, stada gelen taraftarımıza yaratıcı futbol izlettirmek istiyoruz.

'Agresif olacağız'

'Agresif olacağız' Şu anda takımın fiziksel- mental durumundan, gelen-giden oyunculardan ben sorumluyum. Bu sorumluluk hoşuma gidiyor. Çok kaliteli oyuncularımız var. Galatasaray gibi büyük bir kulübün top ayağındayken iyi oynaması gerekiyor, biz de buna odaklanıyoruz. Geçen sezon defansif agresiflik eksikliğimiz vardı, bu sene bunu artırmamız lazım. Daha önde oynayıp agresif defans yapan bir takım yaratmaya çalıyoruz. Türk Telekom Arena’ya rakip takım geldiğinde mutlaka 1-0 geride başlaması gerekiyor. 'İstanbul güvenli' Darbe girişiminin olduğu 15 Temmuz’da İsviçre’de kamptaydık. Ama ailem olay anlarında havaalanındaydı. Bir yabancı olarak bunları yaşamak kolay değil. İstanbul’un ne kadar güzel ve güvenli bir şehir olduğunu bir kez daha söylemek istiyorum. Ailem olaydan etkilendi ama ailemle güzel hatıralar biriktirmeyi ve kalmayı tercih ettik. Ben de ailem de İstanbul’da yaşayacak olmaktan mutluyuz. Bir an önce ortamın sakinleşeceğini biliyorduk; beklediğimiz gibi de oldu. l Takım benim felsefemi, ne oynatmak istediğimi biliyor. Çok iyi bir ilişkimiz var. Güvendesin, oyuncular seni tanıyor, aramıza birkaç kaliteli isim katıldığında çok önemli işler yapacağımı düşündüm ve teklifi kabul ettim. Geçen sene zor bir dönemde geldim. Sanki takımın inancı biraz gitmişti, kendilerine olan inancı yoktu.

'İstanbul güvenli'

Darbe girişiminin olduğu 15 Temmuz’da İsviçre’de kamptaydık. Ama ailem olay anlarında havaalanındaydı. Bir yabancı olarak bunları yaşamak kolay değil. İstanbul’un ne kadar güzel ve güvenli bir şehir olduğunu bir kez daha söylemek istiyorum. Ailem olaydan etkilendi ama ailemle güzel hatıralar biriktirmeyi ve kalmayı tercih ettik. Ben de ailem de İstanbul’da yaşayacak olmaktan mutluyuz. Bir an önce ortamın sakinleşeceğini biliyorduk; beklediğimiz gibi de oldu. l Takım benim felsefemi, ne oynatmak istediğimi biliyor. Çok iyi bir ilişkimiz var. Güvendesin, oyuncular seni tanıyor, aramıza birkaç kaliteli isim katıldığında çok önemli işler yapacağımı düşündüm ve teklifi kabul ettim. Geçen sene zor bir dönemde geldim. Sanki takımın inancı biraz gitmişti, kendilerine olan inancı yoktu.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr