Jan Olde Riekerink, Hollanda basınında kendi ağzından yansıtılan haberin çarpıtıldığını söyledi.

Jan Olde Riekerink'in Florya Metin Oktay Tesisleri Turgay Vardar Medya Merkezi’ndeki toplantıdaki açıklamaları ve sorulara verdiği yanıtlar şöyle:

"Çok zor bir maç bizi bekliyor. 7. sırada olan Osmanlıspor var. 7 beraberlik aldılar. Avrupa Ligi'nde iyi performans gösterdiler. Önemli puanlar aldılar. Bizi zor maç bekliyor ama biz de rakip analizimizi yaptık. Oyuncularıma anlattım, uyarılarda bulundum. Hava şartları ve Osmanlı ile en iyi şekilde baş etmemiz gerekiyor."

"HATALARI MİNİMUMA İNDİRGEMEMİZ GEREKİYOR"

Birçok gol duran toplardan atılıyor. Bu sadece bizim değil başka takımların da başına geliyor. Ligin başında da böyle bir soru almıştım. Duran top sıkıntımız vardı. Adam adama sistemi uyguluyorduk. Yenilen gollerden sonra alan savunmasına geçtik ve duran toplarda iyi performans gösterdik. Son maçta duran toptan gol yedik ama küçük hataları aza indirgememiz gerekiyor. Umarım bundan sonra bu hataları tekrarlamayız.

"HER TAKIMDA SAKATLIK YAŞANABİLİYOR"

Bu dönemlerde sakatlar olabiliyor. Her takımda yaşanabiliyor. O nedenle geniş ve kaliteli bir kadroya sahibiz. İsimlere gelince; Tolga ve Podolski Osmanlı maçında kadroda yok ama umarım Alanya maçında bizimle olurlar. Serdar için son bir test yapıp karar vereceğiz.

"HER ŞEYİN EŞİT OLMASI GEREKİYOR"

Zor rakip ve bundan ziyada zor bir hava şartı ile zemin bizi bekliyor. Son kupa maçında bunu tecrübe ettik. Lige başladığımızda şartların eşit olması lazım. Sahanın altındaki ısıtma sisteminin her sahada olması lazım. Her şeyin eşit olması lazım. Ama ne olursa olsun bizim en iyi şekilde mücadele edeceğiz.

 "GELMEMİN SEBEBİ SNEIJDER, DEMEDİM"

Benim tek odaklandığım takımım ve takımımın performansı. Şu anda iyi işler çıkartıyoruz. Zor bir maç da bizi bekliyor. Kendimden ziyade takımıma odaklanıyorum. Gazetelerde çıkan haberlere gelirsek. Okumuyorum ama kulağıma geliyor. Bana söylenen şöyleydi: Buraya gelmemdeki sebebin Wesley Sneijder olduğu yazıyordu. Bu kesinlikle doğru değil. Hollanda basınına verdiğim röportajdaki 'Belki' kelimesi çıkartılmış. Birbirimizi çok iyi tanıyoruz. 'Belki ona danışılmıştır' dedim ama tamamen çarptırılmış. Beni Wesley'in getirdiği tarzı haber yazılmış.

"AYRILANLAR OLURSA TEDBİRİMİZİ ALIRIZ"

Bizim oyuncu almamızdan ziyade transfer döneminde belki aramızdan ayrılacak arkadaşlarımız da olabilir. Biri gitmeden diğerini getirmek doğru olmaz. Elbette opsiyonlarımızı biliyoruz ve konu hakkında çalışmalarımız oluyor. Aramızdan ayrılanlar olur ve boşluk açılırsa o zaman biz de tedbirimizi alırız.

"DERBİLERİN İÇERİDE OLMASI AVANTAJ"

En önemli rakiplerimiz Fenerbahçe ve Beşiktaş ile ligin ilk yarısında deplasmanda oynadık. İkinci yarıda onlarla evimizde oynamak bizim için avantaj. O maçlarda en iyi sonuçları alacağız. Diğer taraftan Başakşehir maçı deplasmanda olacak. Ama ligin sonlarına doğru nasıl bir durum olacağını bilmiyoruz.

"İYİ İKİLİYİ BULMALIYIZ"

Chedjou'nun son senesi. Ocak ayında Afrika Kupası'na gidecek. Belirli dönem bizimle olmayacak. Serdar'ın da sakatlığı oldu ve geri dönmesi zaman aldı. Kaliteli stoperlerimiz var. En iyi iki oyuncudan ziyade iyi ikiliyi bulmamız lazım. Bireysel performansa değil, ikiliye odaklanmak gerekiyor.

"GENÇLERE VERDİĞİM DESTEK ORTADA"

Genç takımdaki oyunculara ne kadar önem verdiğimi en iyi sizler biliyorsunuz. Kupa maçlarının en önemli yanlarından biri forma giymeyen arkadaşlarımızın oynayıp bir maç temposu ve maç ritmi kazanması. Erzincan maçına A2 takımdan arkadaşlarımızı çağırdık. Kafanıza göre çağıramıyorsunuz. Prosedür olarak federasyondan izin alınıp gelebilmeleri gerekiyor. Kerem'in sakatlığı vardı. Olmasa o da Erzincan'a gelecekti. Gençlere verdiğim destek ortada. Kupa maçlarında odaklanmamız gereken oynamayan arkadaşlar...Kaynak: Cumhuriyet.com.tr