İstanbul Ortaköy’de yılbaşı gecesi 39 kişiyi öldüren IŞİD'li teröristin Yenikapı’dan İDO feribotuyla Bandırma'ya geçtiği oradan da Balıkesir üzerinden Ege kıyısına gelerek Yunan adalarına kaçtığı ileri sürüldü. Öte yandan saldırganın olaydan bir hafta önce Reina’ya gittiği, yarım saat kalıp keşif yaptığı belirlendi.

SALDIRIDAN SONRA FERİBOTLA KAÇTI

Akşam'ın haberine göre; Saldırının ardından defalarca kez taksi değiştirerek son olarak Zeytinburnu’na giden teröristi yakalamak için birçok noktaya operasyonlar düzenleniyor. Teröristin bazı istihbarat örgütlerinin yardımıyla kaçırıldığı değerlendiriliyor. 1 Ocak sabahı terörist önce Yenikapı’ya geldi. Aile görünümlü iki kişiyle birlikte İDO Bandırma Feribotu’na bindi. İndikten sonra Balıkesir’den Yunan Adaları’na kaçırıldı. MİT de katilin yakalanması için devreye girdi.

REİNA'YA GELİP YARIM ST KEŞİF YAPTI

Kanlı saldırıda teröristin Reina’yı iyi bildiği görülen teröristle ilgili önemli ipuçlarına daha ulaşıldı. 15 Aralık’ta Konya’dan İstanbul’a gelen saldırganın olaydan bir hafta önce Reina’ya giderek keşif yaptığı belirlendi. Terörist burada yarım saat kalarak etrafı izlemiş.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr