Gazeteci Reha Muhtar ve eski eşi oyuncu Deniz Uğur, ikizlerinin velayeti için hakim karşısına çıktı. Muhtar, çocuklarının velayetini eski eşine vermek istemediğini söylerken Uğur ise, “Çocuklarıma zarar vermemek için susmayı tercih ediyorum” dedi.

Gazeteci Reha Muhtar ile oyuncu Deniz Uğur, 7 yaşındaki ikiz çocuklarının velayeti için İstanbul Aile Mahkemesi’nde bir araya geldi. İstanbul Aile Mahkemesi’nde açılan velayet davasına Deniz Uğur avukatı Abidin Şahin ile Reha Muhtar ise avukatı Rezzan Epözdemir ile birlikte katıldı. Mahkeme, Uğur’un avukatı Abidin Şahin’in talebi üzerine davanın gizli görülmesine hükmetti. Duruşma eksikliklerin giderilmesi ve tanıkların dinlenmesi için ertelendi.

REHA MUHTAR
Reha Muhtar duruşma çıkışında gazetecilerin sorusu üzerine, “Çocuklarım doğduğu andan itibaren benimle birlikteler. Onlara hem annelik hem babalık yaptım. Şimdi onları bırakmam. Çocuklar şu an 3 gün annede 4 gün ben de kalıyorlar. Beş buçuk yıldır bu böyle, ben bunun devam etmesini istiyorum. Çocuklarımızın etkilenmemesi için dosyada gizlilik kararı alındı” dedi. Oyuncu Deniz Uğur ise, konuşmamayı tercih ettiğini söyleyerek, “Bir anne olarak çocuklarıma zarar vermemek için susmayı tercih ediyorum” ifadelerini kullandı. Reha Muhtar ve Deniz Uğur duruşmanın ardından adliyeden ayrıldı.

MUHTAR VE UĞUR PROTOKOL İMZALAMIŞTI
Gazeteci Reha Muhtar ve ikizlerinin annesi Deniz Uğur 2010 yılında protokol imzalayarak ayrılmışlardı. Protokol gereği ikiz çocuklar Mina Deniz ve Poyraz Deniz’in velayetinin 18 yaşına kadar babaları Reha Muhtar’ da kalmasında anlaşılmıştı. Ayrıca protokolde anne Deniz Uğur’un çocuklarını istediği zaman Muhtar’ın yalısında görebileceği hatta yalıda iki gün kalabileceği maddesi de yer almıştı. Geçtiğimiz aylarda oyuncu Deniz Uğur bu protokole itiraz etmiş ve çocuklarının yanında kalmasını istemişti. Bunun üzerine İstanbul Aile Mahkemesinde dava açılmıştı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr