Referanduma günler kala AKP teşkilatları çalışmalarını hızlandırıyor. İki günde bir toplanan AKP referandum strateji ekibi ile Seçim Koordinasyon Merkezi dün yaptığı toplantıda son çalışmaları ve hazırlıkları gözden geçirdi.

ANKA’nın edindiği bilgilere göre; AKP teşkilatlarına Pazar günü yapılacak referandum için sandık görevlilerinin görev verilen yerlerden seçim sonuçlanıncaya kadar ayrılmamaları talimatı verildiği öğrenildi. AKP seçim günü görevlendirilen binlerce partiliye, “seçim günü sabah saatlerinde görev yerlerinizde hazır bulunun, sandıklara sahip çıkın, yaşlı gelemez durumda olan seçmene oy kullanabilmeleri için her türlü yardımı yapın. Seçim günü sandıklarda görevli olanlar tartışmaya girmesin” talimatları verildi.

SON ANKETTE BAŞARILI VE BAŞARISIZ İLLER TESPİT EDİLDİ

AKP en son yaptırdığı kamuoyu araştırmasına göre; referandumda “evet” ve “hayır” çıkan illeri de tespit etti.

AKP kaynaklarından alınan bilgiye göre; İç Anadolu, Karadeniz illerinde “evet” oylarının önde gittiği, Marmara, Ege, Akdeniz ve Güneydoğu illerinde hem “evet” hem de “hayır” oylarının önde olduğu illerin olduğu belirtildi.

ANKARA ÖNDE, İSTANBUL ORTADA, İZMİR GERİDE

Üç büyük şehir Ankara İstanbul ve İzmir’de yapılan kamuoyu araştırmasına göre; sonuçlar şöyle yansıdı.

Ankara’da “evet” oyları önde, İstanbul’da “evet” ve “hayır” oylarının ortada, İzmir’de ise “hayır” oylarının önde olduğu belirtilirken, Başbakan Binali Yıldırım durumu düzeltmek için İzmir çalışmalarına ağırlık verdi. Aynı zamanda seçim bölgesi olan İzmir’de ki çalışmalarını yürüten Başbakan Yıldırım, İzmir’de ki ilçelerle ilgili tek tek sonuç aldığı öğrenildi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr