Eski öğretmen Muhammet Özen'in kadınlara yönelik "Karılarını öldüren erkekleri alınlarından öpüyorum" sözleri üzerine eski eşi Hasibe Kabadayı'nın avukatı Pelin Yayalar ve İzmir Barosu Kadın Hakları ve Hukuk Araştırma Merkezi Sorumlusu Avukat Nuriye Kadan, Cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunarak, "Bu hastalıklı zihniyet cezalandırılmalı" dedi. Muhammet Özen hakkında 'Tahrik ve suçluyu övme' suçlarından 5 ila 10 yıl arasında hapis cezası istemiyle İzmir 2'nci Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı.

ADRESİME GELİP COCUĞUMU, ANNE- BABAMI TEDİRGİN ETMİŞ

Bugün yapılan 9'uncu duruşmaya, tutuksuz yargılanan Muhammet Özen katılmazken, Hasibe Kabadayı ve avukatı Pelin Yayalar ile İzmir Barosu Kadın Hakları ve Hukuk Araştırma Merkezi Sorumlusu Avukat Nuriye Kadan, Seda Şen Çavuş, Funda Ertürk ve Tacettin Üstündağ hazır bulundu. Hasibe Kabadayı, "Sanık halen tahditlerine devam etmektedir. Haftasonu yapılan KPSS'de görevliydim. Oturduğum adrese gelip çocuğumu, anne ve babamı tedirgin etmiş. Polisi çağırmaları sonucu kendisinden kurtulmuşlar. Bu davanın biran önce bitmesini istiyorum" dedi.

DURUŞMA NİSAN'A

Hakim Fahri Turan, 6284 sayılı yasanın 20/2 maddesi gereği davanın Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nı temsilen İzmir İl Müdürlüğü'ne ihbar edilmesine, sanığın zorla getirilmesine, avukatı, baro değişikliği nedeniyle istifa eden sanığa yeni bir avukat tayin edilmesi için baroya yazı yazlmasına karar verip, duruşmayı gelecek yıl nisan ayına erteledi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr