Aksaray'da geçtiğimiz temmuz ayında, Ramazan Bayramı'nın birinci günü miras yüzünden aralarında husumet bulunan kuzeni 45 yaşındaki Mehmet Akif Güçlü ile 15 yaşındaki oğlu Mertcan Güçlü’yü öldürdükten sonra kaçan 40 yaşındaki Yüksel Güçlü aradan 11 ay geçmesine rağmen halen yakalanamadı. Öldürülen Mehmet Akif Güçlü’nün ablası Saynur Güçlü Yüksel, "İstanbul’daki cinayetin zanlısı Atalay Filiz’in, haberinin gazete ve televizyonlarda yayınlanması üzerine yakalandığı şüphesiz. Aynı şeyi ben de istiyorum. Medyanın gücü tartışılmaz. Kamuoyu oluşturularak ben de ağabeyim ve yeğenimin katil zanlısının bulunmasını istiyorum. Adalet önünde görmek istiyorum’’ dedi. 

BAYRAM GÜNÜ ÖLDÜRÜLDÜLER 

Olay geçtiğimiz yıl temmuz ayında Ramazan Bayramı’nın birinci günü Ağaçören ilçesi Camili Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, Avusturya’da yaşayan Yüksel Güçlü, bayram ziyaret için memleketi Aksaray’a geldi. Yüksel Güçlü, mahallenin bayramlaşma merasiminin yapıldığı alanda daha önce aralarında miras yüzünden husumet bulunduğu öne sürülen kuzeni Mehmet Akif Güçlü ile karşılaştı. Burada yine miras yüzünden aralarında tartışma çıktı. Tartışma kısa sürede kavgaya dönüşünce Yüksel Güçlü, yanında taşıdığı tabancayla Mehmet Akif Güçlü ile oğlu Mertcan Güçlü’ye ateş etti. Kanlar içinde yere yığılan baba-oğul çağırılan ambulanslarla Aksaray Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Mehmet Akif Güçlü ve oğlu Mertcan, burada yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Olaydan sonra kaçan Yüksel Güçlü’nün yakalanması için çalışma başlatıldı. 

‘KARDEŞİMİN VE YEĞENİMİN KATİL ZANLISI YAKALANSIN’ 

Öldürülen Mehmet Akif Güçlü’nün ablası Saynur Güçlü Yüksel, katil zanlısı Yüksel Güçlü’nün bir an önce yakalanarak yargılanmasını ve cezasını çekmesini istedi. İstanbul’daki cinayetin şüphelisi  Atalay Filiz’in yakalanmasında gösterilen hassasiyeti kendi olaylarında da gösterilmesini isteyen Yüksel, yurt dışına kaçtığını ileri sürdükleri cinayet zanlısı için kırmızı bülten çıkarılıp bir an önce yakalanması talebinde bulundu. Saynur Güçlü Yüksel, ‘’İstanbul’daki cinayetin zanlısı, haberin televizyonlarda yayınlanması üzerine yakalandığı şüphesiz. Aynı şeyi bende istiyorum. Medyanın gücü tartışılmaz. Kamuoyu oluşturularak bende katil zanlısının bulunmasını istiyorum. Adalet önünde görmek istiyorum. Aynı şey neden benim için ve ailem için olmasın. Ancak o zaman kardeşim ve yeğenimin mezarına dik bir şekilde varabileceğim. Orada onlara, ‘Size bunu yapan parmaklıklar ardında’ diyebileceğim” dedi. 

KIRMIZI BÜLTEN ÇIKARILSIN 

Oğlu ve torunu öldürülen baba Ferazi Güçlü (60) ise, katil zanlısının yurt dışında olduğu ile ilgili bilgi aldıklarını belirterek, şunları söyledi:

‘’Kendisi Avusturya vatandaşı ve İsviçre Zurih Belediyesi’nde otobüs şoförü olarak çalışıyor. Bana oradan isimsiz telefonlar geliyor. Zanlının aynı işine devam ettiğini, Avusturya İsviçre arasında rahatlıkla gidip geldiğini, Avusturya’da oto yol yardımı bile aldığını söylüyorlar. Bende başta sayın başbakanım ve bu konulara çok duyarlı olan sayın adalet bakanımın sesimi duymasını ve çağrımı dikkate almasını istiyorum. Nasıl İstanbul cinayeti açıklığa kavuşturulmuşsa bu olayın da sonuca kavuşturulmasını istiyorum. Bir an önce kırmızı bülten çıkarılmasını katil zanlısının bu 2 ülkede aranarak bulunup adalete teslim edilmesini istiyorum.”

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr