Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin Dünya Enerji Zirvesi'nde konuştu. Konuşmasından satır başları şöyle:

Enerjiye en yoksulların erişimini sağlamalıyız. Petrol ürünleri çağının sona ermekte olduğunu söylemek için gerçek bir sebep yok. İnsanllık yeşil enerjiye gidiyor. Petrol ve doğalgaz üretimi de artıyor. Dünyada sıvılaştırılmış doğalgaz alımına yönelik ilgi artacak.

2020 yılını kadar petrol tüketimi yüzde 26 olacak. Aşırı petrol üretimi nedeniyle fiyatlar düştü.

Petrol üretiminin finanse edilmesindeki yetersizlik kronik bir hâl alabilir. Petrol üretiminin dondurulması ve azaltılması petrol pazarının istikrarının korunması bakımından önemli bir karar. Rusya bu kararı desteklemeye hazır.

Petrol çıkartılması sabit hale getirilmeli. Serbest ticaret ve adil rekabetten yanayız.

Bazı ülkelerin politik kazanç için enerji sektörünün gelişmesini frenlemesi kabul edilemez. Yaptırımlar arzu edilen sonucu vermiyor.

Rusya global pazarlar için güvenilir bir enerji ihracatçısı olmaya devam ediyor. Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Türk Akımı projesinin nasıl geliştirileceğini konuştuk, konuşmaya devam edeceğiz. Rusya enerji alanında tüm taraflarla eşit haklara sahip ortaklar olarak yapıcı bir biçimde işbirliği yapmaya devam edecek.

'ERDOĞAN VE TÜRK HALKINI TEBRİK EDİYORUM'

Darbe girişiminin ardından ülkede yeniden istikrar sağlayabildikleri için Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Türk halkını tebrik ediyorum.

 

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr