Türkiye'nin Moskova Büyükelçisi Hüseyin Diriöz'ün güven mektubunu kabul ettiği törende konuşan Putin, "Türkiye ile ilişkilerimiz kendinden emin bir biçimde normalleşiyor. Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la 10 Mart'ta bir hayli başarılı bir görüşme gerçekleştirdik. Bu görüşmede, Türk Akımı ve Akkuyu gibi büyük enerji projelerinin gerçekleştirilmesi üzerinde özellikle duruldu" dedi.

Aynı görüşmede, Suriye'de terörle mücadele ve siyasal çözüm konusunda ileride başka neler yapılabileceğinin de planlandığını belirten Putin, şöyle devam etti: "Rusya ve Türkiye'nin 'enerjik' rolü sayesinde Suriye hükümet güçleri ve silahlı muhalifler arasında çatışmasızlık sağlanabildi. Türkiye'nin bunun için oynadığı rolü biliyoruz ve takdir ediyoruz. Bunlar, Suriye konusunda barış görüşmelerinin düzenlenmesine yardımcı oldu."

Sputnik'in haberine göre; Diriöz'ün yanı sıra İsrail, Ermenistan, Irak ve Kazakistan dahil 17 ülkenin büyükelçisi Rusya liderine güven mektuplarını sundu. Kremlin'deki törenin ardından büyükelçiler Rusya'daki görevlerine resmen başlamış oldu.

Diriöz, ekim ayında Moskova büyükelçisi olarak atanmıştı. Diriöz, atamanın ardından Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Aleksey Meşkov’a güven mektubunun kopyasını sunmuştu.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr